0

SävelSiskot-kuoro 20 vuotta – Kaksi konserttia teemalla #naistenvuoro

SävelSiskot-kuoro on 1999 perustettu naiskuoro, joka toimii Kouvolassa Kymenlaakson Opiston alaisuudessa. Viime vuosi oli kahdeskymmenes toimintavuosi ja sen kunniaksi järjestetään kaksi konserttia.
Juhlavuoden kunniaksi pidetään kaksi konserttia teemalla #naistenvuoro. Ensimmäinen konsertti on lauantaina 18. tammikuuta Myllykosken Seuratalolla ja toinen myös lauantaina 8. helmikuuta Kuusankoskella Kyminruukin Pato Areenalla. Konsertin teemana on naisen elämä ja ohjelma on koottu musiikista kuoron vuosien varrelta sekä uusista kappaleista.

Kuorolaulu on hyvin sitouttavaa, mutta sen vastapainoksi antaa paljon: laulun iloa, ystäviä, energiaa, aivojumppaa ja #naistenvuoron viikossa itselle. Ja ne naurut ja itkut!
Konserttien lauluissa kaikuu ilo ja rakkaus, suru ja kaipaus, luopuminen ja luovuttaminen. Päällimmäisenä ja viimeisenä kuitenkin laulamisen riemu.
Kuorossa laulaa tällä hetkellä 27 naista, perustajajäseniä on vielä mukana toiminnassa toista kymmentä. Kuoroa ovat johtaneet Maarit Salo, Johanna Kuisma-Taskinen, Katja Sorsa, Meeri Mela ja nyt kuoronjohtajana on Anna Kuurne.
Ohjelmistossa on ollut musiikkia laidasta laitaan: kansanmusiikkia, iskelmää, Mozartin messu, gospelia, euroviisuja, joululauluja. SävelSiskot on tehnyt kaksi levytystä, kuorolevyn Oristellen ja joululevyn Joulun Tähden.
Kuoro on esiintynyt omien konserttien ohella kansanmusiikkitapahtuma Lempossa sekä Kaustisten Kansanmusiikkifestivaaleilla sekä lukuisissa muissa tapahtumissa itsenäisyyspäiväjuhlista syntymäpäiville. Yhteistyökumppanina ovat olleet paikalliset kuorot ja orjesterit.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...