0

Myllykosken palokunta etsii sammutusmiehiä mielenkiintoisen harrastuksen pariin – Avoimet ovet paloasemalla 11.1.

Myllykosken palokunta järjestää avoimet ovet -yleisötilaisuuden 11. tammikuuta syksyllä 2016 valmistuneella paloasemalla.
– Samalla kerromme palokunnan tehtävistä, jos mielenkiintoinen harrastus puolivakinaisessa palokunnassa kiinnostaa, kertoo palokunnan päällikkö Mikko Mattila.
Myllykosken palokunnan vahvuus on tällä hetkellä 26, joista ryhmänjohtajia 8 ja savusukeltajia 12. Puolella henkilöstöstä on ensivastakoulutus. Keski-ikä on alle 40 vuotta.
– Rekrytoinnilla katsomme tulevaisuuteen. Jos nuoremmasta päästä pari miestä muuttaa pois paikkakunnalta, keski-ikä nousee nopeasti.
Edellinen rekrytointitilaisuus oli pari vuotta sitten.

Ryhmänjohtaja Santeri Susiluoto on kuulunut palokuntaan vuodesta 2013 lähtien. Hänelle sammutusmiehen tehtävät eivät olleet mikään pienen pojan haave, vaan aikuisiällä tullut halu auttaa ja harrastaa mukavassa sakissa.
– Palokunta tarjoaa hyvää oppia ja kehitysmahdollisuuksia, joista työ- ja siviilielämässäkin on hyötyä. Kuntoakin tulee pidettyä yllä.
Sammutusmies Markus Tuohimäki muutti Myllykoskelle vuonna 2014.
– Liityin palokuntaan 2016. Samalla tutustuin uusiin ihmisiin ja paikkakuntaan. Palokuntatoiminta tarjoaa myös mahdollisuuden itsensä kehittämiseen.
Sammutusmies Jarkko Pieksämä tuli Myllykosken tehtaalle vakituiseksi vuonna 2006.
– Pestiin tuntui kuuluvan palokunta. Houkuttelijoita oli useampikin, tuumii vuodesta 2007 palokuntaan kuulunut mies.
Nuoremmalle sammutusmies Kalle Mattilalle palokunnan toiminta on ollut tuttua pienestä pitäen. Palokuntaan hän liittyi vuonna 2014.
– Taustalla on halu auttaa muita. Joka kerta harjoituksissa oppi jotain uutta. Myllykosken palokunnan alueella on tarjolla erilaisia tehtäviä.
Valtatie 15, savusukellus ja kemikaalisukellus, vahingontorjunnat, Kymijoki sekä monet muut tehtävät ja kohteet haastavat palokuntalaista kehittämään itseään ja toimintaa.
Ryhmänjohtajana Myllykosken palokunnassa toimiva Antti Tenhunen korostaa, että palokuntaan liittyvän ei tarvitse hallita mitään erikoisosaamista, maalaisjärki riittää.
– Palokunta kouluttaa ja perehdyttää tehtäviin vastuualueittain. Kaspel ja Kympe tarjoavat koulutuksia.
– Palokunta vaatii sitoutumista. Harjoituksia on joka keskiviikko, viime vuonna 53. Kun panostamme koulutukseen aikaa ja rahaakin, toivomme tietysti, että saisimme pidempiaikaisia palomiehiä.

Miksi liittyä Myllykosken palokuntaan?
Miehet tuumivat, että tarjolla on keskeisellä paikalla hyvä ja yleishyödyllinen harrastus mahdollisuus siinä samalla itsensä kehittämiseen, oppia uutta sekä toimia hyvässä porukassa.
– Myös tekniikka ja sen kehittyminen kiinnostaa monia, sillä palokuntatyössä käytetään paljon erilaisia teknisiä apuvälineitä ja paloautoja sekä venettä, joiden kanssa harjoittelu ja tehtävien hoitaminen järjestäytyneesti tuo vaihtelua normaaliin arkeen.

Myllykosken palokunnalla on vuosittain 130–160 tehtävää. Viime vuonna tehtäviä oli 148, joista tieliikennehälytyksiä oli muun muassa 27, rakennuspaloja 24, vahingontorjuntatehtäviä 12 ja ajoneuvopaloja 5 sekä erityyppisiä muita hälytyksiä kuten maastopaloja, öljyntorjuntaa ja eläinpelastustehtäviä.

4 kommenttia aiheesta “Myllykosken palokunta etsii sammutusmiehiä mielenkiintoisen harrastuksen pariin – Avoimet ovet paloasemalla 11.1.

 • 5.1.2020 at 13:13
  Permalink

  Eikö palokunnalla ole nuorisotoimintaa ollenkaan, kun pelkäävät keski-iän nousevan?

  • 5.1.2020 at 13:52
   Permalink

   Ei ole, kun ei ole VPK.

   • 5.1.2020 at 19:35
    Permalink

    Pitääkö olla VPK, että voi olla nuoriso-osasto???

 • 5.1.2020 at 20:02
  Permalink

  Muistaakseni ainakin Miehikkälässä on puolivakinaisella palokunnalla nuoriso-osasto.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...