0

Viveka Tiitola teki opinnäytetyön Emma Gaalalle ja yhteistyö jatkuu

Xamk järjestää yhteiset valmistumisjuhlat kahdesti vuodessa, ennen joulua ja kevätlukukauden päättyessä. Valmistuvien merkkipäivää vietetään perinteisesti ja juhlavasti kaikilla kampuspaikkakunnilla. Ohjelmaan sisältyy todistusten ja stipendien jaon lisäksi musiikkia, puheita ja kahvittelua.

– Vuoden 2019 aikana valmistuneita tulee olemaan yhteensä reilut 1800 eli jatkamme vuoden 2018 ennätystahtia valmistuvien kokonaismäärän osalta! Erityistä on myös, että kahdesta koulutuksestamme valmistuu nyt ensimmäiset opiskelijat: palvelumuotoilun amk-koulutuksesta sekä ylempään amk-tutkintoon johtavasta projekti- ja myyntijohtamisen koulutuksesta. Saamme siis aivan uudenlaista osaamista maakuntiemme yrityksiin, vararehtori Mirja Toikka iloitsi.

Myös valmistuvilla on puheenvuoro. Kouvolan juhlassa perjantaina 20.12. puheen piti tradenomi (AMK) Viveka Tiitola.

– Sain suuren kunnian pitää valmistuvan opiskelijan juhlapuheen. Puheenvuoroon liittyi vahva tunnelataus ja tunsin pitäväni sen suoraan sydämestä. Juhlan jälkeen sain suuren määrän positiivista palautetta, kun jopa tuntemattomat antoivat kehuja puheestani. Eniten sydäntä lämmitti toki omien vanhempien suunnaton ylpeys.

Viveka korosti puheessaan, että kuljettuja polkuja on yhtä monta erilaista kuin valmistuneitakin.

– Jokainen näistä poluista on omanlaisensa ja ainutlaatuinen. Jaan kanssanne pienen osan minun polkuani.

– Palataan ajassa taaksepäin, vuoteen 2016. Olin alle puolisen vuotta aiemmin painanut valkolakin päähäni Mansikka-ahon urheiluhallilla. Tein työtä, jossa viihdyin, mutta jossa mietin päivittäin, ettei tämä ole sitä, mitä juuri minä haluan tehdä isona. Tuntui, kuin olisin ollut hukassa suuressa maailmassa, vailla suuntaa. Hetkeä myöhemmin, joulukuussa 2016, kaikki muuttui yhdellä sähköpostin kilahduksella.

Viveka oli valittu opiskelemaan liiketaloutta monimuotototeutukseen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Xamkiin.

– On hienoa, että omilla kotikonnuilla tarjotaan tällaista arvokasta koulutusta. Ajatus perheen lähelle jäämisestä lämmitti sydäntä ja kaupunkimme edullinen hintataso sopi kukkarolle paremmin kuin hyvin.

Tammikuussa 2017 Viveka, luokan juniori, istui huomattavasti kokeneempien, jo vuosia työelämässä toimineiden luokkatoveriensa keskellä.

– Mietin, että olen ehkä sittenkin väärässä paikassa.

– Nyt kolmisen vuotta myöhemmin tiedän, että olin siinä hetkessä juuri siellä missä minun kuuluikin olla. Ryhmässä jossa me kaikki tulimme täysin erilaisista taustoista ja lähtökohdista, olen saanut oppia opintojaksojen ohella myös ihmiseltä ihmiselle. Olen oppinut arvostamaan kaikenlaisia ihmisiä, kantamaan vastuuta ja luottamaan itseeni. Olen aikuistunut. Kaikkea tätä tavalla, jota 19-vuotias, hukassa ollut nuori nainen, ei edes käsittänyt.

Monimuoto-opinnoissa vastuu on ollut pitkälti myös itsellä. Kun tehtäviä on tehnyt itsenäisesti verkossa, on itsensä johtamisen taidoille ollut todella kysyntää. Tässäpä muuten yksi käsite, josta hän ei ennen amk-opintoja ollut kuullutkaan.

– Tietokoneen äärellä istumisen ohella opinnot ovat vieneet minut myös tyystin toisenlaisiin miljöihin. Nimittäin kurkistamaan muun muassa musiikin suurtapahtuma Emma Gaalan sisäpiiriin, kuten punaiselle matolle valokuvaamaan Suomen kuuluisimpia nimiä ja Hartwall Arenan välkkyvien valojen alle tuottamaan sisältöä Emma Gaalan sosiaaliseen mediaan. Näille kanaville tuotimme opintojaksomenestyksen myötä tiimini kanssa sisältöä kolmen kuukauden ajan. Tämän kokemuksen myötä vuosien pohdiskelu ja omien tulevaisuuden haaveiden etsiskely tuli päätökseensä. Vihdoin silmäni sille ”mikä juuri minä haluan olla isona” avautuivat.

– Tämä projekti on sittemmin saanut jatkumoa kirjoittaessani myös opinnäytetyön Emma Gaalalle. Nyt toimin Xamkin riveissä mukana mentoroimassa Emma Gaalan sometiimiä, Gaalan ja Xamkin yhteistyön jatkuessa myös kaudelle 2020. Tuntuu kuin kaikki olisi ollut tähtiin kirjoitettu, että näin tämän pitikin mennä.

– Tällä polulla olen saanut iloita onnistumisista, oppinut kääntämään haasteet vahvuuksiksi ja hyväksymään myös mahdolliset pettymykset. Sitä kaikkea nimittäin on elämä.
Siis levittäkää siipenne ja lentäkää. Sillä vain lentämällä voivat siivet vahvistua sellaisiksi, että ne todella kantavat.

Vivekaa voi seurata myös Viveka´s lifestyleblogin kautta.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...