0

Kaupunki lomauttamassa henkilöstönsä – Kokous jäi mieleen nokittelevasta ilmapiiristä

Kaupunginvaltuuston pian päättyvän vuosikymmenen viimeinen kokous kesti 7,5 tuntia. Talous puhutti monelta kantilta. Kokous jäi kuitenkin mieleen henkilöstöasioista. Kaupunki joutuu ensi vuonna lomauttamaan kolmeksi viikoksi henkilöstönsä. Opettajilla lomautukset jäänevät pariin viikkoon.
Valtuusto hyväksyi neljän äänestyksen jälkeen ensi vuoden talousarvion, joka on 5,4 miljoonaa euroa plussalla.

Valtuustoryhmien ja valtuutettujen sekä viranhaltijoiden välien kiristyminen lisääntyi edellisessä valtuuston kokouksessa tehtyjen palveluverkkopäätösten jälkeen. Kaupungin talouden tasapainottamismahdollisuuksia valtuutetut epäilivät tehdyillä palveluverkkopäätöksillä. Huonoista henkilösuhteista muistuteltiin läpi kokouksen eri puheenvuoroissa. Ryhmien sisälläkin oli kuultavissa eriäviä näkemyksiä. Kokous päätettiin henkilöstösuunnitelman käsittelyyn ja sitten keskustelu ryöpsähti syyttelylinjalle ja lähes henkilökohtaisuuksiin.

Onko oikea paikka puida henkilöjen välisiä suhteita lehtien palstoilla tai onko kaupunginvaltuuston kokous oikea paikka välien selvittelyyn? Siitä voi olla montaa mieltä. Media tiedottaa mielellään, kun aihe on herkullinen ja lukijat tykkää eripurasta. Ei mediaa siitä voi syyttää, mutta Kouvolan imagolle tälläinen julkisuus ei ole hyvästä.
Hyvää asiassa on se, että nyt asiaan täytyy puuttua.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...