0

Vanhan ajan joulutunnelmaa sunnuntaina Ranta-Pukin Kievarimuseon joulutapahtumassa ja myyjäisissä

”Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki….”Tiesittekö, että tämä Korvatunturin ruhtinas, valkoparta vanha ukki, on avannut sivuliikkeen Anjalaan Ranta-Pukin Kievarimuseolle. Pukillahan on näitä sivumyymälöitä ja verstaita vähän siellä sun täällä ympäri valtakuntaa ja jopa ympäri maailmaa. Pukin Korvatunturilla sijaitseva yritys, verstas ja myymälä, on oikeastaan monikansallinen.
Kievarimuseon myymälään Pukki on ihastunut vierailuillaan täällä jo monen monena jouluna. Nyt hän on päättänyt lisätä Kievarimuseon myymälän verkkoonsa. Hän vähän ihmettelee, ettei ole aikaisemmin huomannut nimien yhtäläisyyttä; Joulupukin myymälä Ranta-Pukin Kievarimuseolla.
Tämä vanha, mutta nyt ihan uusi navettamyymälä avautuu ensimmäisenä adventtisunnuntaina heti Hoosianna-jumalanpalveluksen jälkeen puolilta päivin. Joulupukki itse on paikalla alusta asti, ainakin kaksi tuntia, jonka jälkeen hänen on lähdettävä seuravalle paikkakunnalle hoitaman velvollisuuksiaan. Jouluhan on tunnetusti Pukin ruuhka-aikaa.
Pukki tarkastaa, että kaikki myyjät ovat paikalla ja alkaa sitten hoitaa varsinaista tehtäväänsä eli jakaa kilteille lapsille karkkeja pohjattomasta pussistaan. Samalla hän vastaanottaa lahjatoivomuksia ja jos ujostuttaa niitä esittää, niin Pukille voi antaa kirjeen, jonka hän sitten toimittaa Korvatunturille, jos tästä myymälästä ei löydy toivottua lahjaa.
Luulisi kyllä löytyvän, sillä vanha navetta kätkee sisäänsä jos jonkinlaista jouluun liittyvää muun muassa monenlaisia leivonnaisia, ruokaleivistä jouluisiin herkkuihin sekä tietysti käsitöitä. Pehmeät paketithan kuuluvat ehdottomasti jouluun, myös kynttilät ovat joulun tärkeitä artikkeleita. Kotimaista, hienoa hunajaa on tarjolla sekä arpoja. Ei myöskään pidä unohtaa kauniita koristeita oviin ja muuallekin kotiin. Niitä on havuista ja jos mistäkin jouluisesta materiaalista, jopa joulukuusia tulee myyntiin ym.
Ja kaiken tämän yllä, vanhan navetan sekä hämyisen pihapiirin, aina museon huoneisiin asti, kaikuvat Seppälän Markun ja hänen haitarinsa esittämät kauniit joululaulut, jotka vuodesta toiseen luovat ainutlaatuista, suomalaista joulutunnelmaa. Päivän jouluisesta tarjoilusta vastaavat Anjala-Seuran tontut. He ovat ahertaneet vanhaan saunaan pienen lämpimän ravintolan, jossa myydään glögiä ja pipareita, kahvia ja niitä museon iki-ihania kotitekoisia pullia sekä tietysti kuumia makkaroita.
Joulupukki odottaa malttamattomana pieniä ja suuria vieraitaan ostoksille Anjalaan, Ranta-Pukin Kievarimuseolle Korvatunturin sivumyymälään, samalla aistimaan vanhan ajan joulutunnelmaa lauluineen vanhojen rakennusten suojissa ja pihapiirissä.

Joulutapahtuma ja myyjäiset Ranta-Pukin Kievarimuseolla su 1.12. klo 12-15

Viikon kysymys

Oletko käynyt hiihtämässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...