0

Joulumieltä Inkeroisten taajamaan

– Joulunavauksella haluamme tuoda positiivista fiilistä Inkeroisten keskustaan. Kun saimme yhteistyökumppaniksi MLL Inkeroisen, järjestämme kulkueen ja toritapahtuman, kertoo Sarianne Auvinen ja uskoo, että kulkueessa on hyvä edustus Inkeroisten alueen toimijoista ja seuroista.
Idean joulunavauksen järjestämisestä esitti Maarit Sannelvuo. Hän avaa myös tapahtuman.
Joulukuuseen valot syttyvät marraskuun viimeisellä viikolla. Päätien yrittäjänaiset päättivät myös koristella liikenneympyrän. Inkeroisten uusia kausivalojakin odotellaan.
– Heitimme ideaa Liisa Toikalle ja hän ehdotti havuköynnöksiä. Tehokkaalla tiimillä teimme köynnökset. Kehikkopuut meille pilkkoivat Vesa Tyyskä ja Jussi Korpela. Havut haettiin Anjalasta ja Virolahdelta. Siinä samalla tuli metsänpohjaa siivottua.

Inkeroisten joulutapahtuma lauantaina 30.11. avataan kulkueella, joka lähtee vanhalta torilta uudelle. Sen järjestelyistä vastaa MLL Inkeroinen. Inkeroisten VPK jakaa riisipuuroa 200 ensimmäiselle.
– Luvassa paljon mukavaa ohjelmaa. Esiintymässä on muun muassa Inkeroisten yhteiskoulun yhdeksän tytön tanssiryhmä. Aada Lehtomäki soittaa huilua ja Jaakko Kivi trumpettia. Päivi Paakala tuo paikalle musaryhmänsä. Tapahtumassa on tietysti myös joulupukki.
Mukana joulunavausta järjestämässä on parikymmentä yritystä: Silmäoptiikka, Inkeroisten VPK, Elektrofoni, Veskuovelle, Keskilaakso, Hieroja Tia Ruusuvuori, Kultaseppä Jukka Nikkanen, Autokorjaamo Anssi Julin, Matinpoika, Parturi-Kampaamo Eeva Tikka, Hieroja Riitta Veijanen, Kukkalinja, Inkeroisten Apteekki, Urheilu-Aitta Sannela, Erjon Kello, Hopeajalka, Parturi-Kampaamo Sarianne Auvinen ja K-Supermarket Ykköstori.

Inkeroisten MLL:n paikallisyhdistys järjestää joulutapahtuman lauantaina perhekahvilassa. Paikalla on muun muassa koululaisten myyjäispöytiä, upeita käsitöitä, leivonnaisia, kahvio ja kasvomaalausta.
Piha-alueella on Inkeroisten VPK paistamassa makkaraa palo-auton kera. Ponit tulevat myös vierailemaan, joten myös ratsastamaan ja rapsuttelemaan pääsee. Saattaapa paikalla vierailla myös tuuheapartainen joulupukki.

Iltapäivällä on mahdollisuus tavata myös Anjalankosken aluetoimikunnan edustajia Känkkärän laavulla Anjalan puolella.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...