0

Anjalassa julistettiin joulurauha lapsille ja nuorille – Muun muassa tonttupolku, kynttilät ja puuro virittivät joulutunnelmaan

– Kaikki oli kivaa! Etenkin tonttupolku ja kynttilät sekä puuron syöminen, kertoivat inkeroislaiset Lumi ja Sulo Salo, jotka olivat saapuneet eilisiltana Anjalassa järjestettyyn Lasten ja nuorten joulurauhan julistamistapahtumaan yhdessä inkeroislaisen mummonsa Pirjo Korpelan kanssa. Mukana seurueessa oli myös Korpelan Anjalassa asuva sisko Ulla Malminen.
– Anjala Elää -yhdistyksen kanssa arvioimme tapahtuman loputtua, että kävijöitä oli reilut 200. Pimeä ja kostea sää ei vaikuttanut onneksi niin paljon, kuin oletimme. Hieno tapahtuma ja järjestelyt onnistuivat, totesi Nuorisokeskus Anjalan/Ankkapurhan kulttuurisäätiön kehittämispäällikkö Kirsi Sali tyytyväisenä.
Joulurauhan lapsille ja nuorille julisti Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.
Valoa pimeyteen -joulupolulla koko perhe pääsi kokemaan ja tekemään joulun tunnelmaa. Kartanon rantamakasiinissa oli tonttukylä. Joulupukki tervehti vieraita pihamaalla. Anjala Elää -yhdistys tarjosi joulupuuroa Makasiinikahvilassa ja K-Supermarket Ykköstori tarjosi glögiä. Nuorisokeskus Anjalan uusissa tiloissa kivinavetassa oli avoimet ovet. Tiloissa oli Hope Kouvolan joulukuusi, jossa oli yhdistyksen lasten ja nuorten lahjatoiveita. Lahjoja hankkimalla jokainen voi auttaa paikkakunnan kriisin kokeneita ja vähävaraisia lapsiperheitä.
Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Anjala Elää -yhdistys ry ja Nuorisokeskus Anjala. Yhteistyökumppaneina olivat K-Supermarket Ykköstori, Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry sekä Tarhakallion ratsutila.
– Meillä oli joulupolulla apuna suunnittelussa ja toteutuksessa Kymenlaakson ESC-vapaaehtoistyöntekijöitä. ESC tarkoittaa European Solidarity Corps eli EU:n hanketta, jossa nuoret voivat lähteä vapaaehtoistyöntekijöiksi toiseen maahan. Illalla meillä oli apuna nuoria Turkista, Espanjasta, Italiasta, Ranskasta, Alankomaista ja Keniasta asti, kertoi Sali.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...