0

Lihakastike ja uunilohi maistuvat Taksvärkin asiakkaille

Ravintola Taksvärkkiä Elimäellä reilut kaksi vuotta luotsannut Arto Mäkelä nauttii yrittäjän elämästä, vaikka tunnustaakin, että vieraan palveluksessa olisi helpompaa.

­­– Yrittäjän saan toteuttaa itseäni. Jos teen virheitä, en voi syyttää kuin itseäni. Jos taas onnistun jossakin asiassa, voi kehua itseäni, jos muistan, Mäkelä hymyilee.

Hän tunnustaa, että Taksvärkissä voisi käydä enemmän lounasasiakkaita. Tällä hetkellä heitä on keskimäärin 45 päivässä. Ateria-asiakkaita, joille kuljetetaan ruoka kotiin, on kolmisenkymmentä. Mäkelän mukaan Taksvärkissä tarjotaan alusta loppuun asti itse valmistettua kotiruokaa. Suosituimmat ruuat ovat lihakastike ja uunilohi. Myös silakkapihvit saavat kiitosta asiakkaita.

– Itse tekemisessä on ammattiylpeyttä. On mukavampi ottaa asiakkaiden kiitokset vastaan, kun tietää, että ruuat on itse tehty.

– Lounaan hinnassa on korotuspaineita, koska meillä on hyvin kattava lounaspöytä. Lounaan hinta on ollut pitkään sama, vaikka raaka-aineiden hinnat nousevat. Myös kiinteät kulut ovat aika isot.

Osa yrityksen tuloista tulee pitopalvelutoiminnasta. Mäkelällä on vakioasiakkaana hautaustoimistoja, joille hän järjestää muistotilaisuuksien tarjoilut. Myös yksityishenkilöt käyttävät Mäkelän yrityksen pitopalvelua omissa juhlatilaisuuksissaan. Useimmiten asiakkaat ovat kuitenkin kauempaa kuin Elimäeltä tai aivan lähialueelta. Silti Mäkelä haluaa uskoa lounasravintolan ja pitopalvelun pyörittämisen tuovan hänelle leivän myös tulevaisuudessa.

–Onhan tässä kieltämättä valtavat riskit. Niitä on jokaisessa päivässä, kun pyörittää yritystä 2,5 henkilön voimin. Yksi sairaustapaus laittaa jo pakan aika sekaisin. Hankalaa on myös se, ettei koskaan voi ennustaa lounasasiakkaiden määrää. Lähitulevaisuudessa minulla on paljon mietittäviä asioita, mutta katson silti eteenpäin luottavaisin mielin.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...