0

Myytävät kohteet maanantaina kaupunginhallituksessa – Moision kartano myyntilistalla

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina myytävien rakennusten listan hyväksymistä. Myyntilistalla on muun muassa vuonna 1820 valmistunut Moision kartano. Kartanon yrittäjä Anne Hasu kertoo lukeneensa Moision kartanon myyntiaikeista kaupunginhallituksen esityslistalta.
– Nyt odottelen virallisia päätöksiä. Vuokrasopimusta ei ole irtisanottu, Hasu toteaa.

Myytävien rakennusten listalta löytyvät myös muun muassa Korian Pioneeripuistossa oleva Pioneerikoulu sekä Museotiellä oleva vanha paloasemarakennus.
Myllykoskella on kohteet Koulupolku 1 ja Länsiasemantie 5. Keltakankaalla on myynnissä Sairaalankaari 19A ja Sairaalankaari 19B.

Kaupunginhallitus päätti huhtikuussa teettää kiinteistöselvitys, jossa muodostetaan lista myytävistä ja purettavista rakennuksista sekä kiinteistö/asunto-osakeomistuksista. Lista valmistui toukokuussa ja rakennusten myyntisalkun arvonmääritys oli valmis syyskuussa.
Myyntisalkkuun on kaupunginhallituksen esityslistan tekstin mukaan kerätty sellaiset omistukset, joissa ei ole kaupungin ydintoimintoja. Sinne on laitettu myös ne omistukset, jotka ovat siinä määrin pieniä, että niille voidaan etsiä muu tilaratkaisu tai jotka ovat poistumassa käytöstä tai kaupungin taloudelle tuottamattomia, Myyntisalkun arvon on arvioitu olevan noin 4,7-5,3 miljoonaa euroa ja tasearvo on 2,2 miljoonaa. Mikäli salkku saadaan myytyä arvioituun hintaan, kaupungilla on mahdollisuus noin 2,5 miljoonan myyntivoittoon.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...