0

Portaita pitkin kyliä – Pioneeripuistossakin on pitkiä portaita

Hyppyrimäen uudet 188 porrasta lienevät pisin yhtenäinen portaikko mutta, kuntoaan voi kohottaa Kouvolassa myös muissakin pitkissä portaissa, muun muassa Harjunmäellä Valkealan urheilukeskuksessa, Sairaalanmäellä Kuusankoskella, Pioneeripuiston luontopolulla Korialla sekä kaupungintalolla.

– Porrastreeni on tehokasta liikuntaa eri-ikäisille ja -kuntoisille henkilöille, kertoo liikuntakoordinaattori Marika Peltonen.

– Pitkissä portaissa lihakset saavat hyvää haastetta, sillä mitä enemmän askelmia, sitä kovemman vastuksen portaat antavat.

Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä sen kauemmas portaiden perässä, sillä jo lähiympäristöstä löytyvä yksikin porras toimii itse asiassa hyvänä harjoituselementtinä. Portaalle voi tehdä erilaisia askelluksia, kevennettyjä punnerruksia tai vaikka hyppyjä.

– Portaat kuin portaat on hyvä paikka treenata, vaikka lyhyemmätkin, Peltonen kannustaa.

Liikuntahetkeen sopivat vaikka kesämökin rappuset, kun käyttää mielikuvitusta.

– Muista silti aina tarkistaa portaiden kunto ja liikkua niissä varovaisuutta sekä tarkkuutta noudattaen. Ja mikä tärkeintä: liiku aina kuntotasoasi vastaavalla tavalla. Muista aloittaa porrastreenit maltilla, sillä pohkeet saa siinä helposti kipeäksi!

Kommentteja aiheesta “Portaita pitkin kyliä – Pioneeripuistossakin on pitkiä portaita

  • 21.10.2019 at 16:37
    Permalink

    Wreden hautausmaan takaa löytyy myös noin 150-askelmaiset portaat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...