0

Anjalan koulun väistötilat – pelkkää tunnehömpötystäkö?

Tervetuloa Anjalan koulun väistötiloihin Inkeroisiin. Koulussa on päivittäin 121 lasta ja opettajat. Koulu on alun perin suunniteltu noin 80 oppilaan kouluksi. Käytävät ovat lapsimäärälle liian ahtaat ja aiheuttavat päivittäin vaaratilanteita ja riitoja lasten kesken. Kosteat ulkovaatteet muhivat ahtaassa käytävässä. Sisävessoja on 121 lapselle kaksi kappaletta, yksi tytöille ja pojille. Kerrataan vielä varmuudeksi, 1 vessa 60 lasta kohden. Väistötiloissa ei ole paikkoja, mihin oppilaita voisi jakaa tai mihin mennä, jos oppilas käyttäytyy rauhattomasti ja tarvitsisi rauhoittua kahden kesken aikuisen kanssa. Vuoden 2016 tehdyistä korjauskehotuksista kaikkia ei olla toteutettu ja liikuntasalin lattia täytyisi uusia. Sisäilmatutkimus on tehty koulun loma-aikana. Pihan salaojat ovat puutteelliset ja kaadot pihalla rakennukseen päin.

Koulu sijaitsee junaradan vieressä, eikä sitä olla lukuisista pyynnöistä huolimatta suojattu aidalla. Koulun piha rajautuu siis junarataan. Joka päivä lapset pukevat päällensä ulkovaatteet, kun he lähtevät viereisen yhteiskoulun ruokalaan syömään. Ruokala on suunniteltu yhteiskoulun oppilasmäärälle ja on näin ollen nyt jo ahdas, meluisa ja asettaa tiukat aikarajat alakoululaisten ruokailulle, koska muidenkin pitää päästä syömään. Lapsemme eivät ole saaneet viettää yhtään joulu- eikä kevätjuhlaa perheiden kanssa kohta neljään vuoteen, koska kouluun ei yksinkertaisesti mahdu kaikki oppilaat ja vanhemmat. Jos Anjalan koulua ei nyt rakenneta, ovat lapsemme näissä tiloissa koko alakouluikänsä. Heidän koulunkäyntinsä ei ole tasa-arvoista, koska tilat eivät mahdollista opetussuunnitelman noudattamista. Lapset myös oireilevat sisäilmasta, vaikka toisin väitetään. Uuteen kouluun olisi tulossa myös 40 lapsen esikoulu ja päivähoitotilat, koska nykyiset ovat vanhassa vanhainkodissa. Joka tapauksessa uusi koulu täytyisi rakentaa Inkeroisiin. Missä siis säästö, jos Anjalan koulu jätetään rakentamatta ja mitä Anjalan 5-6-vuotiaiden tiloille tehdään?

Meitä on syyllistetty siitä, että ajattelemme vain tunteella. Koitimme nyt pysyä pelkissä faktoissa. Näinkö Kouvolaa kehitetään? Ängetään lapset liian ahtaisiin ja epäsopiviin tiloihin kun heidän vanhemmat eivät ole hoksanneet muuttaa pois, vielä. Ja kun muuttavat, päästään taas sulkemaan tiloja, kunnes ollaan siinä tilanteessa, että viimeinen lähtijä sammuttaa valot.

Anjalan koulun vanhempainyhdistys haluaa toivottaa kaikille Kouvolan alueen väistötiloissa, lakkautettavissa ja sisäilmaongelmaisissa kouluissa opiskeleville lapsille, koulujen henkilökunnalle ja vanhemmille tsemppiä! Toivotaan yhdessä parempia aikoja ja viisautta päättäjille, kun he meidän lastemme tulevaisuudesta päättävät.

Anjalan koulun vanhempainyhdistys

2 kommenttia aiheesta “Anjalan koulun väistötilat – pelkkää tunnehömpötystäkö?

 • 22.10.2019 at 22:50
  Permalink

  Niin ja Anjalan koulun (entinen tai uusi) edessä on Kymijoki, no ehkä vähän kauempana kuin rata. Ja onhan se totta, että tulee vaarallinen joen ylitys, kun menee Inksan puolelle kouluun, joka ei muuten ole vaarallinen vain kouluaikana – vai kuljettaako isukki, äityli, mummi, vaari lapsukaiset aina joen yli autolla?

  • 24.10.2019 at 21:35
   Permalink

   Sitä voi mielessään miettiä, että onko siinä eroa, kun siltaa ylittää 3-4 lasta yhdessä vai 65-180 yhtä aikaa matkalla kouluun. Vaihteluväli siksi, että koulut alkavat kello 8-10 välillä. Ja 180 lasta siksi, että alakoululaisten 121 lasta lisäksi sillan ylittävät Anjalan yläkoululaiset noin 60 nuorta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...