0

Asuntomessut sai kiitosta monipuolisuudestaan

Asuntomessujen yhteydessä tehdään kävijätutkimus, josta saa tarkempaa tietoa Asuntomessujen kävijäprofiilista sekä esimerkiksi vierailijoiden messumatkaan liittyvistä asioista. Tänä vuonna kävijätutkimukseen vastasi yhteensä 11 874 messuvierasta.

– Tämän vuoden teema, uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä, keräsi kiitosta asiantuntijoiden keskuudessa ja messukävijöiden parissa. Messuvieraiden jättämässä palautteessa messujen kuvailtiin olevan ihmisen kokoiset. Positiivisia kommentteja vieraat antoivat siitä, että alueelta löytyi oikeille asukkaille suunniteltuja toimivia koteja, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Kävijätutkimuksen mukaan Asuntomessujen 114.000 kävijästä 78 prosenttia tuli messuille Kymenlaakson ulkopuolelta. Messuvieraat arvioivat tutkimuksen mukaan käyttäneensä messuvierailun aikana rahaa yhteensä 12 miljoonaa euroa, joista osa käytettiin messualueella ja osa Kouvolan alueen muihin palveluihin. Yli 80 prosenttia kävijöistä oli tyytyväisiä messuvierailuunsa. Keskimääräinen vierailuaika messualueella oli vähintään kolme tuntia. Neljännes vieraista olisi toivonut näkevänsä enemmän isoja unelmatalokohteita.

– Kouvolassa oli poikkeuksellisen monipuolinen messusisältö. Uudisrakentamisen lisäksi pystyimme tarjoamaan ideoita myös korjausrakentamiseen ja vanhojen rakennusten käyttötarkoituksen muutoksella näyttää oikeita esimerkkejä ja vaihtoehtoja kestävään aluesuunnitteluun. Kävijätutkimuksen mukaan saimme paikalle erityisesti sellaisia messuvieraita, joita kiinnostaa remontointi, sisustaminen tai rakentaminen; vieraista kolmasosalla oli hankinta-aikeita näihin aihealueisiin. Lisäksi 12 prosenttia vieraista oli alan ammattilaisia, Vuorenpää toteaa.

Kävijätutkimuksessa selvitetään myös messuvieraiden ajatuksia itse messujen lisäksi myös paikkakunnasta, jossa messut järjestetään. Vieraista kolmasosa piti Kouvolaa hyvänä matkakohteena, joka kymmenes mahdollisena asuinpaikkanakin. Neljän messuviikon aikana heinä-elokuussa Asuntomessut toivat Kouvolaan noin 3.700 messuvierasta per päivä. Asuntomessujen kävijätutkimuksen mukaan messuvierailun yhteydessä vierailtiin myös Kouvolan kaupungin keskustassa, alueen ravintoloissa tai lähellä asuvien sukulaisten tai tuttavien luona.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...