0

Xamk selvittää Tehtaanmäen koulun tulevaisuutta – Jatkokäyttöä haetaan muotoilun ja arkkitehtuurin residenssitoiminnasta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tekee Kouvolan kaupungille kartoituksen Tehtaanmäen koulun käyttömahdollisuuksista. Kouvolan perusopetuksen kehittämissuunnitelmassa koulu on suunniteltu lakkautettavaksi. Rakennushistorialliselle, Alvar Aallon suunnittelemalle koululle halutaan löytää jatkokäyttöä.

Xamkin Luovien alojen tutkimusyksikkö toteuttaa esiselvityksen tammikuun loppuun mennessä. Esiselvityksessä kartoitetaan uusien toimintojen mahdollisuuksia, käytön edellytyksiä sekä potentiaalisia uusia käyttäjiä. Esiselvitys pohjustaa laajempaa ja uuden toiminnan käynnistämiseen tähtäävää kehityshanketta.

Tuleva toiminta voi liittyä esim. kansainvälisen arkkitehtuurin ja muotoilun residenssitoimintaan, mutta tarkempien sisältöjen suunnittelu on avointa ideoinnille. Selvityksen tavoitteena on löytää yhteistyökumppaneita, määritellä suuntaviivat laajemmalle jatkohankkeelle sekä kartoittaa rakennukseen ja sen historiaan liittyvät jatkotutkimukset.

Tehtaanmäen koulu Inkeroisissa on Alvar Aallon suunnittelema. Sille haetaan jatkokäyttöä muun muassa muotoilun ja arkkitehtuurin residenssitoiminnasta.

Tehtaanmäen koulu elävänä kulttuurikeskuksena voi tulevaisuudessakin olla kiinteä osa paikallisyhteisöä. Lisäksi siitä voi muodostua koko Kouvolan innovatiivinen vetonaula sekä vuorovaikutuksellinen luovien alojen verkostojen kansainvälinen kohtaamispaikka.

Toimintaympäristö on innostava ja tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta vaatii huolellista suunnittelua, sitoutumista ja investointeja. Yhteyksiä sidosryhmiin on vahvistettava ja luotava uusia verkostoja sekä kotimaisiin että kansainvälisiin intressiryhmiin. Paikallisyhteisö osallistetaan suunnitteluun työpajassa. Tavoitteena on, että uusi toiminta on taloudellisesti kannattavaa, hyvinvointia lisäävää ja soveltuu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kohteeseen.

Kommentteja aiheesta “Xamk selvittää Tehtaanmäen koulun tulevaisuutta – Jatkokäyttöä haetaan muotoilun ja arkkitehtuurin residenssitoiminnasta.

  • 8.10.2019 at 15:30
    Permalink

    Alvar Aalto on suunnitellut Tehtaanmäen koulun nimenomaan koulukäyttöön. Niin sen pitää olla jatkossakin. Periksi ei anneta tässä asiassa.Keksikää muuta tekemistä Xamk-porukalle tai ottakaa päättäjät lopputili viroistanne.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...