0

Kaupunginjohtaja esittää yhtenäiskoulun rakentamista Elimäen sijasta Korialle

Kaupunginjohtaja Marita Toikka on kertonut tuovansa 28. lokakuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esityksen, jonka mukaan viime marraskuussa tehtyjen päätösten vastaisesti uusi yhtenäiskoulu rakennettaisiinkin aikanaan Korialle – ei Elimäelle. Valtuusto päätti marraskuussa 2018, että yhtenäiskoulu jatkaa Elimäellä, ja Korialla toimivat vuosiluokat 1.-6. kuten tähänkin asti.

Uuden esityksen mukaan Elimäen kirkonkylälle jäisi alakoulu, eli luokat ykkösestä kuutoseen.

Korialla asuva kaupunginvaltuutettu Janne Wall (kesk.) sanoo olevansa harmissaan, että keskustelunavaukset kouluasioiden uudelleen käsittelemisestä tulevat luottamushenkilöiden tietoon niin sanotusti ”aivan puskista.”

– Ei ole kiva lukea lehdistä, millaisia isoja asioita luottamushenkilöt saavat parin viikon kuluttua käsiteltäväksi. Mielestäni tällaisista uusista esityksistä olisi pitänyt ensin keskustella vähintään hallituksen ja valtuuston sekä valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa. Julkiseen keskusteluun tulleet tiedot uudenlaisista esityksistä ovat saaneet jo ihmiset lähes raivon partaalle eri puolilla kaupunkia.

– Minua kiinnostaisi aivan ensimmäiseksi tietää, millaisella aikataululla uutta yhtenäiskoulua alettaisiin Korialle rakentaa. Olisiko se edessä kahden vai kenties kymmenen vuoden kuluttua? Wall toteaa.

Elimäen Vanhempia edustava Hannariikka Hannola sanoo tunnelmien olevan hyvin hämmentyneitä.

– Elokuun 21. päivä Opetus- ja kasvatuslautakunta hyväksyi perusopetuksen kehittämis- ja toteuttamisohjelmat. Siinä olevan investointiohjelman mukaan uuden Elimäen yhtenäiskoulun rakentamista alettaisiin suunnitella 2024, ja rakentamisvaihe alkaisi 2025. Miten kaikki voi näin nopeasti kääntyä päälaelleen, Hannola ihmettelee.

– Kyllä tällainen vatvomien kieltämättä vie uskottavuuden koko päätöksentekoprosessiin. Eivät tällaiset esitykset ainakaan muuttoliikettä tänne kaupungin laitamille lisää, päinvastoin. Mutta nyt ollaan vielä ihan rauhassa ja odotellaan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...