0

K-Supermarket Valtarin yrittäjäpariskunnalle Tero ja Minnamari Turkialle maakunnallinen yrittäjäpalkinto

K-Supermarket Valtarin yrittäjäpariskunta Tero ja Minnamari Turkia vastaanotti lauantai-iltana Kymen Yrittäjien 80-vuotisjuhlavuoden maakunnallisen yrittäjäpalkinnon Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Kotekon kampuksella Kotkassa. Anjalankosken Yrittäjien jäsenyrittäjiä kiiteltiin pitkäjänteisestä ja kasvujohteisesta yritystoiminnasta.

Yritys on perustettu vuonna 2004 sukupolven vaihdoksen yhteydessä Tero Turkian äidin Raija-Leenan kauppiasuran perintönä. Terolle on ollut itsestään selvää, että hän työskentelee päivittäistavarakaupassa. Minnamari on kasvanut kauppiaaksi Teron rinnalla. He ovat tunteneet toisensa yli 30 vuotta. Minnamarin ensimmäinen kokemus kaupassa työskentelystä tuli 15-vuotiaana.
K-Supermarket Valtari toimii Kouvolan keskustassa kauppakeskus Valtarissa. Kauppa avattiin lokakuussa 2017 kauppakeskuksen remontin yhteydessä. Inkeroisissa K-Supermarket Ykköstorin yrittäjinä he toimivat 15 vuoden ajan.

Turkioiden yritys on kasvanut viime vuosina merkittävästi. He nostavat jalustalle henkilökunnan, joka on aina valmiina kehittämään toimintaa heidän kanssaan.
– Henkilökunta on ollut meille kuin toinen perhe.
Yrittäjät ovatkin saaneet henkilökunnalta hyvää palautetta, ja vastaavasti henkilökunta on saanut myönteistä palautetta asiakkailta. Yhteinen tekeminen ja kunnioitus on vienyt yritystä eteenpäin ja kasvattanut luottamusta.

Kaupan ala on koko ajan muutoksessa, mutta muutokset tuovat myös mahdollisuuksia.
Menestyksensä salaisuutena Turkiat pitävät toimintansa kehittämistä maailmalta rantautuvien trendien ja asiakkaiden toiveiden mukaan. He ovat valmiita kokeilemaan uutta ja tarjoamaan uusia palveluja ja innostuksen lähteitä ruoanlaittoon.
– Esimerkiksi gluteenittomia tuotteita tulee valtavasti lisää ja niiden käyttäjäkunta myös kasvaa koko ajan. Olemme saaneet hyvää palautetta, että meillä on laaja valikoima erikoistuotteita, Minnamari sanoo.
Lisäksi digitalisaatio kehittää heidän toimintaansa. K-Supermarket Valtarissa on muun muassa verkkokauppa, jonka kautta asiakkaat voivat tilata tuotteita noudettavaksi tai kotiin kuljetettavaksi. Valtari on myös Kymenlaakson ensimmäinen päivittäistavarakauppa, jolla on kokonaan sähköinen hinnannäyttö.
Yrityksen näkymät ovat tällä hetkellä hyvät. Tänä vuonna kasvua on ollut noin 10 prosenttia ja todennäköisesti sama tahti jatkuu loppuvuonna, vaikka yleinen taloudellinen tilanne onkin haastava.
– Yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta. Lähiruoka on vahvassa osassa. Ostimme LihaREM Oy:n teurastamon, josta tulee lihat kaupan palvelutiskiin myyntiin, kertoo Tero Turkia.
Turkioiden mukaan yhteistyö paikallisten toimijoiden ja yrittäjien kanssa luo vahvat edellytykset toiminnalle Kymenlaaksossa.

Kymen Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2019
Yritys: Tero Turkia ja Kumpp./K-Supermarket Valtari
Omistajat: Tero ja Minnamari Turkia
Perustettu: Vuonna 2004
Kotipaikka: Kouvola, Anjalankosken Yrittäjät ry
Päätoimiala: Valintamyymälät (yli 100, alle 400 m2)
Liikevaihto: 7,3 miljoonaa euroa.
Henkilöstö: 20

Kommentteja aiheesta “K-Supermarket Valtarin yrittäjäpariskunnalle Tero ja Minnamari Turkialle maakunnallinen yrittäjäpalkinto

  • 29.9.2019 at 15:32
    Permalink

    Paljon onnea Terolle ja Minnalle. Olette kyllä ehdottomasti parhaat kauppiaat mitä koskaan Anjalankoskella on ollut. Hattua nostan teille molemmille. Olette kyllä palkinnon ansainneet.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...