0

Asukastilaisuudet palveluverkkoselvityksistä – Inkeroisissa 2.10. ja Elimäellä 8.10.

Kouvola uudistaa palvelujaan. Kaupungin toimialoilla on tehty palveluverkkoselvityksiä, joissa palveluja tarkastellaan kokonaisuutena suhteessa väestömäärään ja siihen missä kouvolalaiset asuvat. Työssä mietitään, missä mitäkin palveluja tuotetaan. Osa palveluista tuotetaan lähellä kuntalaista, mutta osa palveluista on keskitettävä alueille, missä suuri joukko kaupunkilaisista asuu.

Tervetuloa keskustelemaan kaupungin palveluista tehdyistä selvityksistä ja palveluverkkomuutoksista seuraavia palveluja koskien: varhaiskasvatus, perusopetus, nuorisopalvelut, lukio, liikunta, leikkipaikat, venepaikat ja puistot.

Asukastilaisuudet/ palveluverkkoselvitykset klo 17.30-20.00. Tilaisuudet ovat samansisältöisiä ja alkavat kahveilla.
• 2.10. Kymenlaakson opisto, Inkeroinen (Marintie 9)
• 3.10. Valkealan lukion auditorio (Lukionkaari 8)
• 8.10. Elimäen seurakuntakeskus (Vanhamaantie 15)
• 9.10. Kuusankoskitalo, Kuusaasali (Kymenlaaksonkatu 1)
• 10.10. Kouvolatalo (Varuskuntakatu 11)

Kouvola syntyi kymmenen vuotta sitten kuuden kunnan yhteenliittymänä. Väestömäärä on vähentynyt yli 6 000. Ikääntyvien määrä nousee ja lasten vähenee. Silti kaupungin palveluverkko on edelleen pääosin kuuden kunnan peruja.

Kouvolan kaupunginhallitus asetti huhtikuussa talouden sopeuttamistavoitteeksi 20 miljoonaa euroa. Toimialat velvoitettiin laatimaan palveluverkkoselvitykset ja arvioimaan kriittisesti ei-lakisääteiset palvelut sekä avustukset vuoden 2020 talousarvion yhteydessä. Julkisuuteen tästä työstä nousevat yleensä säästöt ja lakkautukset, mutta tavoitteena on aina myös kehittää palveluja.

Näillä sivuilla voit tutustua tehtyihin palveluverkkoselvityksiin ja seurata asioiden etenemistä päätöksenteossa. Lautakunnat ovat käsitelleet selvitykset elo-syyskuussa. Kaupunginjohtaja jättää esityksensä Kouvolan tulevaisuuden palveluverkosta kaupunginhallitukselle lokakuussa.

Tietoa kaupungin palveluverkkoselvityksistä löytyy osoitteesta:

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...