0

Valtatien 15 suunnitelmassa erityiskiitos valtatien melusuojaukselle

Pitkään suunniteltu (15 vuotta!) tieparannushanke on valmistumassa. Suunnittelussa on meidät asianosaiset (omakohtaisesti paaluväli 21100) otettu hyvin mukaan. Kiitos siitä. Yeisötilaisuuksia on järjestetty viimeisen kahden vuoden aikana useita ja koko ajan kasvavalla osallistujajoukolla. Yhteishenkeä on osattu luoda – kyseessähän on yhteinen asia.
Erityisen kiitoksen suunnitelmassa ansaitsee mielestäni valtatien melusuojaus. Meluasia on otettu huomioon, niinkuin pari vuotta sitten Keltakankaan ABC-aseman kokoushuoneen kukkuroilleen täyttäneessä yleisötilaisuudessa tiesuunnitelmasta vastaava Juha Laamanen lupasikin. Toki melulakikin on velvoittanut.
Tiejaksolle Rantahaka-Kouvola rakennetaan yli 15 kilometriä melusuojausta, meluvalleja, -kaidetta ja -seinää.
Kouvolassa teetettiin vuosia sitten meluselvitys. Esimerkiksi Inkeroisten taajamassa mittaustulokset näyttivät sekä päivä- että yöaikaisia korkeita lukemia. Melusuojauksessa ollaan vasta alussa.
Nyt valtatien 15 parantamisessa tulee hyvää esimerkkiä terveellisemmän elinympäristön rakentamiseen.
Ja vielä: sitä vihersiltaa innolla odottaen.

Inkeri Marttila
eläkeläistoimittaja

Kommentteja aiheesta “Valtatien 15 suunnitelmassa erityiskiitos valtatien melusuojaukselle

  • 27.9.2019 at 08:12
    Permalink

    Melusuojaus on erittäin tärkeää. Häiritsee todella paljon, kun pihallakaan ei voi nauttia ihanasta kesästä eikä yöaikaankaan pysty rauhallisiin uniin, kun tehtaalta kuuluu ajoittain aivan järjetön melu puiden käsittelystä. Tätä siis jatkunut kymmeniä vuosia Tehtaanmäki, Veikkola taajamissa. Junarata on vielä lisänä siinä. Korvatulpat ovat tarpeen. Kun nyt todennäköisesti vielä liikenne lisääntyy Keltakangas-Inkeroinen välillä, olisi syytä kiinnittää myös melusuojiin huomiota.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...