0

Onko päättäjillä väärää dataa – Silmämääräisesti arvioiden kävijöiden määrä Inkeroisten uimahallissa vähentynyt

Kuten alkukesästä kirjoitin, niin ajattelin alkaa käydä Lahdessa uimassa töiden jälkeen. Enää tämä ei ole ajatuksen asteella, vaan näin todellakin tulee tapahtumaan kuukauden kuluttua. 440 euron vuotuinen säästö on niin tuntuva, että ei ole mitään järkeä tunkea rahaa uppoavaan laivaan. Etenkään kun kouvolalaisilla päättäjillä ei vieläkään ole tahtoa tehdä niitä toimenpiteitä, jotka olisi pitänyt tehdä 10 vuotta sitten. Surullista sinänsä, kun on toimivat tilat kodin vieressä.

Tätä asiaa puitiin muutama päivä sitten Facebookin Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmässä, jossa Juha Huhtala kommentoi näin:

”Kyllä. Muistaakseni kävijämäärät eivät ole merkittävästi muuttuneet. Tämä tieto tuli, kun käsiteltiin uimahallien tarveselvitystä.” Sekä ”En tiedä kuinka paljon Kouvolassa on uimareita, jotka käyvät sata kertaa tai enemmän vuodessa uimassa. Veikkaan että promillen luokkaa, mutta selvitän asian silti. Olisihan tuo vuosilippu ihan kätevä.”

Kiinnostaisi kyllä kovasti tietää, mistä tämä tieto tuli? Syötetäänkö päättäjille tarkoituksella väärää dataa oman agendan läpiviemiseksi? Kenen agendaa tässä ajetaan? Ainakin näin äänestäjän silmissä tämä ei mene nyt ihan oikein. Silmämääräisesti arvioiden on kävijöiden määrä Inkeroisten uimahallissa vähentynyt tuntuvasti, ja osaa entisistä kanta-asiakkaista en ole tänä syksynä nähnyt ollenkaan. Viime sunnuntaina meitä oli kolme uimassa keskellä päivää, ja maanantai-iltana neljä. Uimallilla on kuitenkin kolme ihmistä töissä, valot päällä ja saunat kuumana. Eikö urheilupaikkoja pitäis tehdä houkuttelevammiksi, esimerkiksi tarjoamalla eläkeläisille päivällä erittäin edullista liikuntaa kävijämäärien tasaamiseksi?

Lisäksi kun puhutaan pitkistä välimatkoista, niin eikö lähiliikuntapaikat olisi jo ilmastonmuutoksen kannaltakin fiksu teko? Kuinka kauan uusien tilojen rakentamiskustannuksilla ylläpidetään vanhoja? Olisiko meillä seuraavissa vaaleissa sen verran järkeä, että saisimme päättäjät vaihdettua? Olemme jo nyt niin syvällä suossa, että meillä ei ole mitään hävittävää. Mitä taas tulee Kouvolassa asumiseen, niin eihän tänne pakko ole jäädä. Nastola on sinällään ihan kivan oloinen maalaiskylä työpaikan tuntumassa. Imu kovenee, mitä tekee Kouvola?

Juha Tynkkynen
Veronmaksaja, Kouvola

Kommentteja aiheesta “Onko päättäjillä väärää dataa – Silmämääräisesti arvioiden kävijöiden määrä Inkeroisten uimahallissa vähentynyt

  • 26.9.2019 at 10:37
    Permalink

    Silloin kun itse olen kuntosalilla niin allas täynnä uimareita. Jos näköhavaintoja kaivataan. Mutta harmittaa, että kaupunki otti ainakin osalta henkilöstöä pois mahdollisuuden käydä ilmaiseksi kuntosalilla. Olisi kaikkien etu, että henkilöstö pitäisi yllä kunnonkohotustaan. Etenkin lastenhoitajien työ vaativaa fyysisesti sekä henkisesti.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...