0

Susikaksikko tappoi lampaita Matarojalla – Sudet ammuttu

Saveron ja Sippolan suunnalla tehtiin kahdesta sudesta useita havaintoja kesän ja alkusyksyn aikana. Sudet liikkuivat lähellä asutustakin.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä sudet vierailivat Matarojalla Pirjo ja Marko Vanhalan tilalla ja raatelivat neljä lammasta kuoliaaksi. Lampaista yksi oli syöty lähes kokonaan ja kolme muuta oli tapettu.

Poliisi teki lauantaina iltapäivällä päätöksen, että Sippolassa lampaita raadelleet sudet lopetetaan. Sippolan Riistanhoitoyhdistys sai tehtäväksi eläimien lopettamisen. Sudet ammuttiin lauantai-illan ja sunnuntaiaamun aikana.

Kommentteja aiheesta “Susikaksikko tappoi lampaita Matarojalla – Sudet ammuttu

 • 23.9.2019 at 12:00
  Permalink

  Olen aina ihmetellyt, eikö kirkon oppi mene perille lampaiden ollessa kysymyksessä? Kyläkirkossa on alttaritaulu, missä paimen istuu sauvoineen kalutulla vuorenrinteellä. Hän valvoo yöt kuunnellessaan susien liikkeitä pilkkopimeässä yössä. Hän ei jätä laumaansa niiden raadeltaviksi.

  Suomessa paimenen ammatti on pitkän listan viimeisenä, siis kaikkein aliarvostetuin. Peltojen syrjät ja rakennusten taustat ovat täyttyneet romuraudasta, minkä voisi ottaa käyttöön ja kierrättää aitaverkoiksi. Onko pakko jättää eläimet susien ja ilvesten armoille? Kuka tapetuista eläimistä hyötyy?

  Lapsena olen hoitanut lampaita ja pässejä. Ne hankittiin lapsen vastuulle, koska: … niitä se sitten ruokkii ja kasvimaata kuokkii. Ja sitten saa syksyllä hyvää syötävää. Kasvissyöjä oli jo silloin idullaan lapsessa, joka sen koommin ei ole syönyt lammasta, ei kanaa, eikä sitä tappavaa, jota kutsutaan ”punaiseksi lihaksi”.

  Surku nuorta susiparia, joille olisi kyllä riittänyt pelkät metsän antimet. Vastuu on aina ihmisen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...