0

Tykkimäki kiinnostaa – Syysrylläykseen ilmoittautui yli 300 kuskia

Tykkimäen moottoriradalla ajetaan jokamiesluokkaa viikonloppuna kuuden vuoden tauon jälkeen. Kilpailua oli selkeästi kaivattu, sillä kilpailuun ilmoittautui kaiken kaikkiaan yli 300 kuljettajaa, vaikka samanaikaisesti on monta muuta kansallista kilpailua Suomessa. Kilpailun järjestävät ensimmäistä kertaa yhteisvoimin Valkealan ja Anjalankosken Urheiluautoilijat.
Toinen kilpailunjohtajista, AnkUA:n Harri Sihvola, on tyytyväinen kilpailun osanottajamäärään.
– Olen erittäin ilahtunut siitä, että parin vuoden uurastus ei mennyt hukkaan. Kilpailijat todella tahtovat ajaa Tykkimäellä. Sen kertoo tämä yli 300 ilmoittautunutta. Kilpailijoita on aivan ympäri Suomea aina Pohjanmaata ja Pohjois-Savoa myöten. Voidaan hyvällä syyllä puhua syksyn kovimmasta JM-tapahtumasta Suomessa.
Sihvola vastaa kilpailun operatiivisesta johdosta.
– On suuri kunnia päästä kolmannen kerran johtamaan tornista tätä legendaarista kilpailua. Pienestä pojasta asti näitä on tullut aina joka vuosi käytyä katsomassa. Ikää kun tuli lisää, niin pääsi ajamaan. Kun siitä ei oikein mitään tahtonut tulla, niin siirryttiin järjestelyhommiin. Mutta pienen pojan haave toteutuu tänäkin viikonloppuna, kertoo Sihvola ja toivottelee vielä yleisön tervetulleeksi Tykkimäen katsomoon, josta näkee radan kauttaaltaan.
– Viikonlopuksi on tilattu aurinkoista syyssäätä, hän vinkkaa.

Syysrylläys on järjestyksessään jo 35. Kilpailu aloitetaan lauantaina aamupäivällä nuorten ja naisten luokilla, jotka ajetaan limittäin. Iltapäivällä on vuorossa EVK- ja tuuppari-luokat, jotka ajetaan niin ikään limittäin. Sunnuntaina on ensin senioreiden vuoro ja tapahtuman päättää yleinen luokka, jossa on kaiken kaikkiaan 113 kuljettajaa. Vauhdikkaita lähtöjä tulee siis riittämään kahdelle päivälle ja takuuvarmasti yleisölle nähtävää. Yhteensä 25 Anjalankosken UA:n kuljettajaa on kilpailussa mukana eri luokissa.
Yleisölle muistutetaan, että radalle ja parkkipaikalle saapuminen tapahtuu ainoastaan valtatien 15 kautta, ns. alakautta. Karjalankadun puolelta ei pääse ajamaan pysäköintialueelle eikä sen varteen saa myöskään pysäköidä.

Kommentteja aiheesta “Tykkimäki kiinnostaa – Syysrylläykseen ilmoittautui yli 300 kuskia

  • 19.9.2019 at 18:52
    Permalink

    Eipäs Vihreät huomaa, että moottoriurheilu saastuttaa myös ja varsinkin Formula-autot ne vasta ilmastoa vahingoittaakin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...