0

Ei monitoimihallia Kouvolaan muiden liikuntapaikkojen kustannuksella – Monitoimihallin suunnittelun lopettamista vaativaan adressiin kertyi nopeasti lähes 500 nimeä

Monitoimihallin rakentamissuunnitelma lähiliikuntapaikkojen kustannuksella herättää vastustusta. Monitoimihallin suunnittelun lopettamista vaativaan adressiin on kertynyt vuorokauden aikana jo lähes 500 allekirjoitusta. Adressi luovutetaan Kouvolan kaupunginhallitukselle 30.9.2019.
Adressissa todetaan: ”Kouvolan kaupungin liikuntapalvelut on tehnyt liikuntapaikkaverkkoselvityksen, jonka perusteella on esitetty useiden liikuntapaikkojen sulkemisia. Näistä sulkemisista saatava säästö on noin 1,9 miljoonaa euroa. (Kouvolan Sanomat, 15.9.2019). Samalla kuitenkin suunnitellaan uuden monitoimihallin rakentamista, jolla saadaan korvattua vain osittain sulkemisista aiheutuva liikuntapaikkojen väheneminen. Monitoimihallin kustannusarvio on 43 miljoonaa euroa. (Kouvolan Sanomat, 19.11.2018).
Suljettavaksi kaavailtuja liikuntapaikkoja ylläpidettäisiin monitoimihallin rakentamiskustannuksella 22,6 vuotta! Lopetetaan monitoimihallin suunnittelu ja pidetään nykyiset liikuntapaikat toiminnassa. Sanotaan yhdessä ei palveluiden keskittämiselle ydinkeskustaan.”
https://www.adressit.com/ei_monitoimihallia_kouvolaan_muiden_liikuntapaikkojen_kustannuksella

Lista suljettavista liikuntapaikoista (Kouvolan sanomat, 15.9.2019)
Usea Kouvolan alue:
Kahden jäähallin sulkeminen: 600 000 euroa
Mustilan ja Auvonrannan kuntosalien kaluston myynti/siirto: 5 000 euroa
Liikunnan avustusten leikkaaminen: 33 830 euroa
Kuntoradat ja hiihtoladut: 75 000 euroa
Latujen hoitosopimukset (11 kappaletta): 14 000 euroa
Juniorien harjoitusvuorojen varausmaksu: 460 000 euroa
Vanhojen palloiluhallien sulkeminen: 300 000 euroa
Kouvola:
Auvonrannan kuntosalin sopimuksen irtisanominen: 8 400 euroa
KooKoo Hockey oy:n vuokrasopimuksen hinnan tarkistaminen (+20 %): 13 323 euroa
Kouvolan jäähallin konserttien ja tapahtumien hinnoittelun yhdenmukaistaminen: 15 000 euroa
Kouvolan jäähallin muut sopimukset: ravintolapalvelut, aitiot jne: 5 000 euroa
Lehtomäen tekonurmen talvilämmityksen lopettaminen: 30 000 euroa
Hyppyrimäkien hoitosopimuksen päättäminen: 17 000 euroa
Kuusankoski:
Kuusaanlammen retkiluistelun päättäminen: 12 000 euroa
UPM:n maankäyttösopimus retkiluistelualueella: 2 000 euroa
Entinen Anjalankoski:
Inkeroisten jäähallin vuokrasopimuksen irtisanominen: 60 000
Anjalan Liiton tykkilumen tuki: 12 000 euroa (yhdessä Valkealan Kajon kanssa)
Sihvakan uimarannan vesilasku + vesijohtovesi: 5 500 euroa
Elimäki:
Elimäen Puustelli/Korian uimahallin sopimuksen irtisanominen: 230 000 euroa
Mustila Gymin sopimuksen irtisanominen: 26 810 euroa
Jaala:
Repoveden elämyspäivien hoitosopimus: 6 000 euroa
Valkeala:
Valkealan Kajon tykkilumen tuki: 12 000 (yhdessä Anjalan Liiton kanssa)
Valkealan Mailapelihalli oy:n tukisopimuksen päättäminen: 75 600 euroa
Kaikki yhteensä (ilman jäähallien sulkemisia): 1 906 463
Kaikki yhteensä (mukana jäähallin sulkemiset): 2 506 463

7 kommenttia aiheesta “Ei monitoimihallia Kouvolaan muiden liikuntapaikkojen kustannuksella – Monitoimihallin suunnittelun lopettamista vaativaan adressiin kertyi nopeasti lähes 500 nimeä

 • 17.9.2019 at 12:37
  Permalink

  Monitoimihallia ei saa rakentaa olemassa olevien liikuntapaikkojen kustannuksella. Rakennetaan sitten, kun on varaa! Kouvolaa täytyy kehittää kokonaisuutena! Huomioitava on esimerkiksi taajamien elinkelpoisuus sekä kehitys. Kouvola ei ole pelkästään Manskin ympäristö.

 • 17.9.2019 at 22:55
  Permalink

  Inkeroisten jäähallia ei saa sulkea. Se on erittäin tärkeä nuorten kannalta. Hyvin erikoinen johto on Kouvolassa, kun liikuntapaikkoja ja kouluja sulkee. Mutta niinhän kaupunginjohtaja kertoi alueellisissa tv-uutisissa, että kaikkia asukkaita ei pystytä palvelemaan. Kaikki kuitenkin maksavat verot ja on oikeus odottaa tasapuolisuutta. Välttävä arvosana Kouvolan kaupungin hallitukselle ja valtuustolle. Olette holtittomasti ohjanneet kaupunkimme kohti vararikkoa.

  • 18.9.2019 at 20:37
   Permalink

   Jos ei kaikkia pystytä tasapuolisesti palvelemaan, on heiltä sitten pudotettava veroprosenttia. Kiinteistöverokaan ei kohtele asukkaita oikeudenmukaisesti: siis jossain on omat kaivot, viemärit (osuuskunnat järjettömän kalliit), ei aurauksia, katuvaloja, asfalttia, joukkoliikennettä…

 • 18.9.2019 at 08:21
  Permalink

  Rakennetaan halli sitten, kun on talous kunnossa.

 • 18.9.2019 at 09:04
  Permalink

  Kyllä monitoimihalli voidaan rakentaa, mutta tontti pitää olla joko Jaalassa, Elimäellä, Ahviossa tai Kaipiaisissa.

 • 21.9.2019 at 08:53
  Permalink

  Monitoimihalli maksaisi 36 miljoonaa euroa! Ei ole mitään järkeä tehdä tällaista nyt. Vieläkö päättäjät keksivät muuta uutta rakennettava, kun velka lähestyy 100 miljoonaa euroa. Nyt ollaan jo lähellä kriisikuntaa. On saatava valtion puolelta joku selvittämään mihin verorahamme ovat kadonneet.

 • 28.9.2019 at 15:26
  Permalink

  Ei mitään monitoimihallia Inkeroisiin. Tuo halli saa riitää eikä se kuulu mihinkään Jaalaan tai Elimäelle eikä Ahvioon. Se kuuluu ainoastaan Inkeroisiin. Laitakaa ensiksi talous kuntoon ja sitten vasta katsotaan onko sitä rahaa tehdä. Kouvolan kaupunki on aina ripulilla. Olisihan se hyvä, jos palataan siihen Anjalankoskeen. Se oli hyvä kaupunki. Kouvolan kaupunki ei vedä vertoja Anjalankoskelle.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...