0

Maksupalveludirektiivi tuo muutoksia pankkiasiointiin – OP:lla avainlukulistoja käytetään vielä verkkopalvelussa ja viranomaispalveluissa

Syyskuun puolivälissä voimaan tuleva EU:n maksupalveludirektiivi tuo mukanaan uusia verkkomaksamisen tapoja ja lisää turvaa pankkitunnistautumiseen. OP kannustaa asiakkaitaan tarkistamaan, että he ovat varautuneet tuleviin muutoksiin. OP-mobiilissa asiakkaat tunnistautuvat jatkossa Mobiiliavaimella, kun taas op.fi-verkkopalvelussa avainlukulistaa käytetään edelleen kirjautumiseen ja maksujen vahvistamiseen. Uutena tapana tunnistautumiseen tulee tekstiviestivahvistus.

OP-mobiilissa asiakkaat tunnistautuvat ja vahvistavat maksut jatkossa mobiiliavaimella, jonka jo lähes miljoona OP:n asiakasta on ottanut käyttöön. Mobiiliavain on OP-mobiili tai OP-yritysmobiili -sovellukseen liitetty tunnistusmenetelmä, jota asiakas käyttää PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvotunnistuksella. OP-mobiilia ei voi jatkossa käyttää käyttäjätunnuksella, salasanalla ja avainlukulistalla.
Verkkopalveluun ja viranomaisten palveluihin tunnistaudutaan edelleen avainlukulistalla
Op.fi-verkkopalveluun kirjaudutaan ja maksut vahvistetaan jatkossakin tutulla tavalla, eli asiakas tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä avainlukulistan. Avainlukulista ei kuitenkaan enää yksinään täytä lakimuutoksen vaatimuksia. Uutena lisänä tunnistautumiseen tulee tekstiviestivahvistus. Tarvittaessa asiakas saa puhelimeensa vielä tekstiviestillä numeron, jota vastaava luku avainlukulistalta tulee kirjoittaa asiakkaan käyttämään palveluun. OP:n asiakkaan onkin nyt tärkeä tarkistaa op.fi-palvelussa, että hänen tunnuksiinsa liitetty puhelinnumero on ajan tasalla.
Viranomaisten palveluissa, kuten Kelan asioinnissa, kaikki OP:n asiakkaat tarvitsevat tunnistautuessaan vielä paperista avainlukulistaa. OP:n tavoitteena on, että Mobiiliavaimen käyttö laajentuu myös op.fi-verkkopalveluun loppuvuoden 2019 aikana.
Mikäli muutokset herättävät vielä kysymyksiä, kannattaa asiakkaan tutustua op.fi-sivustolla olevaan lisätietoon tai olla yhteydessä OP Kymenlaakson konttoreihin, joiden yhteystiedot löytyvät sivulta op.fi/kymenlaakso.

Näitä välineitä OP:n asiakkaat tarvitsevat tunnistautumisessa 14.9. jälkeen:
• OP-mobiili ja OP-yritysmobiili: Mobiiliavain
• OP-mobiili ja OP-yritysmobiili, Mobiiliavaimen aktivointi: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista + tekstiviestillä saatu kertakäyttöinen salasana
• OP.fi-verkkopalvelu: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista + tarvittaessa tekstiviestivahvistus
• Viranomaisten palvelut: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista
Lisätietoa tunnistautumisesta op.fi.-sivustolla: op.fi/tunnistautuminen

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...