0

Lauantaina lähitiloilla avoimet ovet

Neljäs valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään lauantaina 14. syyskuuta. Päivän aikana tilat ja tuottajat kutsuvat kävijöitä tutustumaan avoimien ovien merkeissä lähitilojen tuotteisiin, elämyksiin ja tarinoihin. Tapahtumapäivänä juhlistetaan kotimaista ruoantuotantoa ja tarjotaan ihmisille mahdollisuus tutustua kotiseutunsa tiloihin ja tuottajiin. Samalla on tilaisuus ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan niiden kasvattajilta.

Moni tila antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua tilan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Tilalla vierailevien toivotaan kuitenkin noudattavan tilan antamia ohjeita siitä, minne pihapiirissä saa mennä, ja myös eläinten ruokkimisesta kannattaa kysyä lupa erikseen.

Tilavierailulle kannattaa varata käteistä rahaa, sillä joka paikassa ei välttämättä ole mahdollisuutta maksaa maksukortilla. Tarvittaessa on hyvä varata mukaan myös kylmäkassi, jos aikoo hankkia viileää vaativia tuotteita.

ProAgria Etelä-Suomi järjestää maksuttomia linja-autoretkiä Osta tilalta! -päivässä mukana oleville tiloille. Linja-auto vierailee tiloilla, joissa on monenlaista nähtävää. Kouvolasta lähtevän bussin kohteina ovat Aholafarm Kannusjärvellä, Järvenhaltian Highland Cattle Anjalassa, Puotimaalla Korialla, Laurilan Strutsitila ja Mustila Viini Elimäellä.

Kotkan suunnasta tuleva bussi vierailee Mustila Viinissä, Paavolan Kotijuustolassa ja Laurilan Strutstilalla Elimäellä, Puotimaalla Korialla, Järvenhaltijan Higland Cattlessa Anjalassa ja Aholafarmilla Kannusjärvellä. Linja-autoretkille on ilmoittauduttava etukäteen 13.9. mennessä. Busseihin mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Tapahtumassa mukana olevilla tiloilla voi vierailla myös omilla kyydeillä. Tilat ja niiden tarkat osoitteet löytyvät osoitteesta ostatilalta.fi. Kouvolasta mukana on bussiretken varrella olevien tilojen lisäksi tämän hetken tietojen mukaan myös Mikkelän maitotila Ummeljoelta, Hannolan Charolais Elimäeltä, Riitapalon tila Ratulasta ja Lukkarin maatila Myllykoskelta.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...