0

Joel Naukkarisen soutukausi päättyi hopeaan opiskelijoiden EM-kisoissa

Joel Naukkarinen osallistui viikonloppuna 5.-7.9. Jönköpingissä opiskelijoiden EM-kisoihin. Tuloksina olivat sekä alkuerän voitto että semifinaalin voitto. Finaalissa tiukan kisan päätteeksi hän jäi vain 0,16 sekuntia kultamitalista.

Määrätietoinen harjoittelu ja tuotti lopulta henkisesti raskaan kauden loppuun tärkeän onnistumisen.

– On ollut vaikea kausi. Olen harjoitellut määrällisesti hyvin, mutta laatu on ollut hukassa ja se on näkynyt kilpailutuloksissa. Ajatukset eivät ole olleet veneen liikuttamisessa. Laji on teknisesti herkkä.

– Kausi alkoi lupaavasti Italian maajoukkuenäytöissä, mutta sen jälkeen selvittelyt liiton kanssa veivät keskittymisen treeneistä. Suhteessa talven harjoitteluun ja suorituskykyyn MC-sijat 9., 23. ja 22. olivat todella suuri pettymys.

Naukkarinen toteaa, että epäonnistumisista ja epäonnesta huolimatta voi harjoittelusuunnitelman todeta ainakin onnistuneen siinä, ettei kilpailukunto ollut kateissa loppukaudesta.

– Vasta loppukaudesta aloin saada keskittymisen takaisin kohdalleen ja muutamia onnistuneita treenejä. Kisoissa pystyin viimein katkaisemaan epäonnistumisten kierteen ja onnistumiset karsinnoissa johtivat yhä parempiin vetoihin. Juuri tätä soudusta nauttimista ja oikeaa mentaliteettia kisatilanteeseen olin kaivannut.

– Tämän arvokkaan kauden lopetuksen jälkeen minulla on ihan eri lähtökohdat aloittaa pitkän talven harjoitukset kohti kevään olympiakarsintoja.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...