0

Mia Ylä-Outinen ja Eero Kivistö nimettiin Piiaksi ja Rengiksi – Elimäki oli kaupungin ykköspaikkoja lauantaina

Kello on lauantaiaamuna 6.30 ja matka alkaa kohti Elimäkeä ja Pestoomarkkinoita. Minulla on mukava työ, mutta ei aina ole kiva lähteä töihin. Tänään kuitenkin tiesin, että tulee mukava päivä. Kaunista säätäkin oli luvattu, vaikka aamulla ei uskonut. Kuutostietä ajallessä mittari näytti jossakin kohdalla 3 astetta.

Tavaroiden roudaaminen – vähäistenkin – on tylsää puuhaa. Anttilan Raija löysi kuitenkin miehet avuksi teltan pystytykseen. Kierros Pestoomarkkinoiden alueella ja olin valmis tapaamaan markkinavieraita.

Väkeä alkoi 9 jälkeen virrata mukavasti markkina-alueelle. Joku sanoi, että väkeä oli enemmän kuin viime vuonna. Joku toinen taas tiesi, että vähemmän oli myyjiä ja väkeäkin. Joku mainitsi, että Pestoomarkkinat ja Lähiruokamessut eivät saa olla yhtä aikaa. Kauempaa tulleiden mielestä se oli hieno juttu. Kukapa sitä Tampereelta ja Turusta kahtena viikonloppuna peräkkäin edes Elimäelle ajelisi, vaikka olisi kuinka hyvät tapahtumat tahansa.

Väki oli hyvällä tuulella. Anjalankosken Yrittäjien hallituksen jäsenen Peltolan Tuulan kanssa ihmisiä jututimme, markkinoimme yrittäjien herkkukoria ja jaoimme lehtiä. Mukavaa oli. Kello 13 maissa alkoi tuntua, että oli seisottu jokunen aika asfaltilla.

Toki muutaman valokuvankin kävin välillä nappaamassa. Vaikutuksen teki konealue. Paikalle tuotu puimuri oli vaikuttavaa kokoluokkaa. Perussuomalaisten teltalla vieraili peräti 4 kansanedustajaa: Sheikki Laakso, Jani Mäkelä, Ano Turtiainen ja Veikko Vallin. Juuri valittu Kylähullu Jukka Naukkarinenkin tavattiin ja heti aamukahvien aikaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen. Päivän päähenkilöt olivat kuitenkin uudet Piika ja Renki, jotka ovat Mia Ylä-Outinen ja Eero Kivistö.

Ja eihän tapahtuma ole mitään ilman herkkuja. Munkit jäivät tällä kertaa syömättä, mutta lähiruokana villisika, jauhelihapihvit ja kalastajan apajat maistuivat perunoiden kera.

Lähiruokamessutkin menivät hyvin lauantain osalta. Huomenna sunnuntaina 8.9. olemme Tuulan ja Raijan kanssa Lähiruokamessuilla. Tulkaahan tapaamaan.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...