0

Poliisi: Parhaiten autat, kun et someta onnettomuus- ja rikospaikalla

Suomen lain mukaan julkisella paikalla saa kuvata. Kuitenkin onnettomuus- ja rikospaikalla kuvaamisesta ja materiaalin levittämisestä voi olla haittaa monessa mielessä.

On havaittu ikävää ilmiötä, jossa katsojat ottavat puhelimen käteensä ottaakseen kuvia, eivätkä soita apua. Jos apua ei ole jo paikalla, älä tuhlaa aikaa kuvaamiseen, vaan soita #112!

Somettaminen voi aiheuttaa vaaratilanteita itselle ja liikenteelle. Älä kuvaa onnettomuutta ajaessasi.

Kunnioita potilasta ja anna viranomaisille tilaa tehdä työnsä. Älä kuvaa potilasta tai eristetyllä alueella.

Jakamalla onnettomuudesta kuvia voit syyllistyä rikokseen esimerkiksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Netissä leviävä kuva voi myös häiritä tutkintaa.

Parhaiten autat, kun et someta!

3 kommenttia aiheesta “Poliisi: Parhaiten autat, kun et someta onnettomuus- ja rikospaikalla

 • 3.9.2019 at 18:02
  Permalink

  Some on länsimaista rappiokulttuuria, joka syytää kaikenlaista ala-arvoista roskatekstiä ja -kuvia. Onneksi Venäjällä ja näin lähellä ollaan järkeviä. Siellä ei sallita tällaista.

  • 5.9.2019 at 16:49
   Permalink

   Sometus tuo rikokset päivänvaloon, mutta miksei näihin sometettuihin rikoksiin puututa? Tämänkin lehden somepalstoilla on otettu esiin törkeä rikosaalto Myllykosken liikennevaloista ympäri vuorokauden, kun kaaharit ajavat läpi punaistn valojen kaasua lisäten.
   Jopa korkein oikeus on määritellyt teot törkeiksi: ”Autoilija syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun hän kääntyi yöaikaan kahdessa risteyksessä päin punaisia liikennevaloja oikealle, vaikka ihmisiä ei ollut lähimaillakaan. Näin linjasi korkein oikeus (KKO) torstaina harvinaisessa ennakkopäätöksessään. Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on vain niukalti korkeimman oikeuden määrittämää oikeuskäytäntöä.” HS 5.9.2019
   Some toimii ja valot, mutta missä on valvonta ja seuraamukset?

 • 4.9.2019 at 08:17
  Permalink

  Että onnettomuuksilta vältyttäisiin olisi hyvä käydä katsomassa Kymen Veden jättikaivantoja vesijohtotöiden takia Pilkkatie/Veikontie. Veikontiellä olevan opasteen mukaan kevyen liikenteen kulku normaalisti! Yritin parina päivänä mennä lenkille ensin Veikontien kautta, mutta mistään ei päässyt, edes tien reunoja pitkin, kun kaikki kauhottu auki ja metrien pudotukset monttuun. Pilkkatien osalta sama juttu. Asioista vastaavalle laitoin tietoa.
  Pienet koululaiset, joita menee Tehtaanmäen kouluun sekä myös isommat busseille menevät, saattavat yrittää mahdottomistakin paikoista yli! Olen nyt tuonut huoleni tietoon enkä pysty muuta tekemään.
  Uusi vesijohto on hyvä asia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...