0

Valtakunnan XV. Virallinen Kylähullu on Jukka Naukkarinen Ummeljoelta

Valtakunnan XV. Viralliseksi Kylähulluksi on valittu Ummeljoelta kotoisin oleva Jukka Naukkarinen. Valinnan kriteereinä ovat ennakkoluulottomuus, vahva tahtotila ja itsensä peliin laittaminen, mikä on tuottanut tuloksia kylätoiminnassa ja paikallisessa kehittämisessa. Valtakunnan Kylähullun arvonimi on elinikäinen, ja Kylähulluja on valittu vuodesta 1991. Uusi Kylähullu nimitettiin tehtäväänsä lauantaina 31.8. puolen päivän aikaa Äänekosken Koivistonkylällä.

Virallinen kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visioitsijana.
Henkilöltä edellytetään ennakkoluulottomuutta, vahvaa tahtotilaa ja itsensä peliin laittamista ja hän on aikaansaanut merkittävää, konkreettista jälkeä.
Ehdokkaalta odotetaan luovaa, tuloksellista, kaukokatseista, kylähullulle sopivaa toimintaa kylätoiminnassa ja paikallisessa kehittämisessä.
Jukka Naukkarinen täyttää kaikki vaadittavat kriteerit. Hänen toiminnassaan on luovaa tuloksellista kaukokatseisuutta niin kylä- kuin laajemmassakin aluekehittämisessä. Naukkarista arvostetaan edustuksellisen demokratian sekä villin ja vapaan kylätoiminnan edustajien keskuudessa. Valintaraatiin teki syvän vaikutuksen Jukka Naukkarisen ansiolista ja hakulomakkeessa esille tuodut kuvaukset hänen innostavasta asenteesta oman kylänsä kuin koko seutukunnan elinolojen ja viihtyvyyden edistämisessä. Pitkäjänteinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö on sähköalan yrittäjälle, maanviljelijälle ja perhekodin isälle ollut sydämen asia.
– Hänen tulevaisuuden visiointinsa on jo sillä asteella, että Jukan soittaessa puheluita omalla kylällä, vastaaja toteaa jo etukäteen ääneen, että mitähän se Juke nyt on keksiny. Ennakkoluulo on Jukelle täysin outo käsite.
Jukka Naukkarinen ei ole pelännyt laittaa itseään likoon vakavien yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseksi. Mikään taho ei ole hänelle mahdoton lähestyä, kaupungin virkamiehet ovat saaneet suoraa ja rehellistä palautetta aina kun tilanne on sitä vaatinut.
Valintaraati vakuuttui Naukkarisen soveltuvan erittäin hyvin Kylähullun virkaan ja on ansainnut elinikäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun arvonimen.

Vuodesta 1991 on julkisessa haussa valittu Suomessa Virallinen Valtakunnan Kylähullu. Kylähulluksi valinnan kriteerinä on ennakkoluulottomuus, vahva tahtotila ja itsensä peliin laittaminen, minkä avulla on saanut merkittävää ja konkreettista jälkeä. Valintaperusteisiin vaikuttaa myös luova, tuloksellinen ja kaukokatseinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö. Kylähullu on oman kylänsä, kuntansa, maakuntansa ja koko maaseudun pr-henkilö. Valtakunnan Kylähullu arvonimi on elinikäinen.
– Meillä on ilo ja kunnia saada 15. Valtakunnan Virallinen Kylähullu tähän ainutlaatuiseen valioyksilöiden joukkoon. Uusi 15. Kylähullu täyttää yllä olevat kriteerit ja nyt häntä odottaa mielenkiitoinen elämänvaihe ja työsarka, joka on elinikäinen. Toimialueena on koko Suomi.

Kylähullun huoneentaulu kertoo kaiken millaisia valtakunnan viralliset kylähullut ovat. Niin myös 15. kylähullu.
Luovuus ja kylähulluus, mikä ihana yhtälö.
Jos voima ei virtaa, Kylähullu ottaa tulpan pois.
Mitä enemmän kylähullulla on pulmia, sitä enemmän hän on elossa.
Koska itse ongelmaa tärkeämpi on se miten siihen suhtaudutaan, siksipä Kylähullu suhtautuu siihen positiivisesti.
Kylähullu on erikoistunut sellaisten asioitten tekijäksi, joita muut eivät pysty tekemään.
Kylähullu on heittänyt sanan mahdoton roskakoriin.
Kylähullu tietää, että maailmassa tahdonvoimaa, älyä ja uskoa riittää, siksi kaikki on mahdollista.
Kylähullu miettii pulmaa, katselee ympärilleen ja näkee vaatetettuja mahdollisuuksia.
Useimmat Kylähullun huolet johtuvat siitä, että hän ei pysty pysymään paikoillaan.
Kylähullu on loputon mahdollisuus ja viittaa hän kantaa loputtomasti, loppuun asti.

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta on vuodesta 1991 valittujen Kylähullujen yhdistys. Jäseniä voivat olla ainoastaan Viralliset Kylähullut. Valtakunnan Kylähullut toimivat suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjinä, tulevaisuuden väkevinä visioijina. Toimintaa kuvaavat sanat luovuus, sosiaalinen vastuu, kotiseutuhenki ja vahva tuloksellinen toiminta.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...