0

Palomiehet tarkistivat omakotitalojen palovaroittimia ja osoitenumeroja – Viidessä asunnossa ei ollut yhtään palovaroitinta

Palomiehet kiersivät tarkistamassa omakotitalojen palovaroittimia ja osoitenumeroja eri puolilla Kymenlaaksoa elokuun alussa. Tarkastuksista kerättiin tavallista tarkemmat tilastotiedot. Kierroksella valvottiin ja opastettiin asukkaita palovaroittimien sijoituksesta, määrästä ja kunnosta. Samalla tarkistettiin osoitenumeroiden näkyvyys ja olemassaolo.
Palovaroitin on tilastojen perusteella tehokkain tapa ihmishenkien pelastamiseen tulipalosta. Pelastuslaitos on joutunut usein toteamaan, että vain toimiva palovaroitin pelastaa. Tämän vuoksi valvonnassa kiinnitettiin varoittimien sijoittamisen lisäksi huomiota myös siihen, että varoittimet ovat kunnossa ja alle 10 vuotta vanhoja.
Valvonnassa 85 prosenttia omakotitaloista oli riittävä määrä palovaroittimia, mutta niistäkin osa saattoi olla viallisia tai liian vanhoja. Lisäksi 9 prosentilla ei ollut edes yhtä palovaroitinta kerrosta kohti. Vain 79 prosentissa löytyi alle 10 vuotta vanhat palovaroittimet ja huomautuksia jouduttiin kirjaamaan erilaisista puutteista joka neljännelle, sisältäen puutteet myös osoitenumeroissa. Tarkastuksessa havaittiin viisi asuntoa, josta ei löytynyt yhtään palovaroitinta ja lisäksi muutamassa talossa yksikään palovaroitin ei toiminut.

Elokuussa 2019 tehty palovaroitin valvonnan tilasto:
Valvontojen määrä: 164
Rakennuksessa kerroksia (ka.): 1,6
Jokaisessa kerroksessa oli palovaroitin: 91 %
Palovaroittimia oli vähintään 1 kpl/kerroksen alkava 60 m²: 85%
Palovaroittimien määrä kiinteistössä (ka.): 3,2
Palovaroittimet toimivat: 87%
Palovaroittimet oli sijoitettu oikein: 87%
Palovaroittimet olivat alle 10 vuotta vanhoja: 79%
Osoitenumero oli selkeä ja näkyvä: 93%
Korjausmääräyksiä annettiin: 25%

3 kommenttia aiheesta “Palomiehet tarkistivat omakotitalojen palovaroittimia ja osoitenumeroja – Viidessä asunnossa ei ollut yhtään palovaroitinta

 • 29.8.2019 at 20:40
  Permalink

  Jotenkin herää kysymys että voidaanko ihmisten koteihin näin tulla ja antaa määräyksiä? Asia on hyvä ja tärkeä, mutta kohta näitä palomiehiä, jotka tulevat koteihin, on pitkin maata niin kuin poliisina esiintyviäkin.

  • 1.9.2019 at 13:45
   Permalink

   Eiköhän joku palosuojelulaki tähän anna mahdollisuuden. Se on hyvä asia että kiertävät tosin eivät enää niin kuin ennen. Ja sinulle vielä, mites nuohooja vai asutko rivarissa tai kerrostalossa? No sekin pitää nykyisin itse tilata.

 • 3.9.2019 at 18:22
  Permalink

  Ite oon sulkenut pihapiirin, jottei B-luokkalaiset pääse ovelle. Lisäksi oon asettanu varoitustauluja. Nuohooja tilataan ja sovitaan tietysti aika milloin tuleepi. Muutenkin otan vain tilattuja kävijöitä vastaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...