0

Ummeljoen päiväkodissa ei ole hienoa kuraeteistä, mutta sitäkin enemmän kodinomaisuutta

Harmikseni luin lehdistä kaupungin aikeista sulkea pieniä päiväkoteja mukaanlukien Ummeljoen päiväkoti.
Ummeljoen päiväkoti on yhden ryhmän päiväkoti, jossa on parikymmentä 1-5-vuotiasta lasta. Päiväkoti sijaitsee lähellä Myllykosken taajamaa.

Kaksi lastani saivat osallistua varhaiskasvatukseen Ummeljoen päiväkodissa yli kolmen vuoden ajan. Tuona aikana meidän perhe sai kokea pienen yksikön varhaiskasvatuksen edut.
Pieni päiväkoti mahdollisti sen, että lapseni tulivat tutuiksi hoitajille ja heillä oli turvallinen olo mennä hoitoon. Varhaiskasvattajat oppivat tuntemaan lasteni vahvuudet, huomioivat heidät yksilöinä ja tekivät työnsä suurella sydämellä. Pieni päiväkoti mahdollisti joustamisen ja aidon vuorovaikutuksen, lapsen etu edellä.

Työntekijät pysyivät koko kolmen vuoden ajan samoina, mikä kertonee myös työhyvinvoinnista. Vaihtuvuus ei varhaiskasvatuksesta liene kenenkään etu. Isot yksiköt voivat olla kuormittavia myös työntekijöiden näkökulmasta.

Onnekseni pienessä päiväkodissa opittiin tuntemaan myös lasteni vaatteet, koska nimikoimattomat vaatteet löysivät aina oikeaan lokeroon.

Ummeljoen päiväkodissa ei ole hienoa kuraeteistä, mutta sitäkin enemmän kodinomaisuutta. Päiväkodilla on pieni keittiö, jossa lapseni ovat saaneet leipoa monet sämpylät ja aikuiset ehtivät juoda aamukahvit kuluttamatta taukoaan kävelemiseen ison talon toiseen päähän.

Kouvolan kaupungin päättäjien tulisi toistuvien lapsiperheisiin kohdistuvien säästöjen sijaan miettiä miten kaupungista saataisi houkutteleva lapsiperheille. Asuntomessut ja asemalle piirretyt siniset viivat tuskin saavat muuttovirtaa aikaiseksi. Sen sijaan hyvät palvelut lapsiperheille saattaisi tuoda tulevia veronmaksajia Kouvolaan, ja pitäisi myös meidät jo täällä asuvat kaupungissa.

Haastan Kouvolan kaupungin päättäjät tekemään viisaita päätöksiä ja miettimään lasten, perheiden sekä työntekijöiden etua.

Pienten puolella

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...