0

Tehtaanmäen koulun säilyttämisen puolesta avattu nettiadressi

Tehtaanmäen koulun oppilaiden vanhemmat ovat avanneet nettiadressin Tehtaanmäen koulun säilyttämisen puolesta.

Kouvolan kaupunki on pahoissa talousvaikeuksissa. Kaupunki aikoo aggressiivisesti säästää koululaisten kustannuksella. Adressin allekirjoittamalla, tuet pyrkimystämme estää Inkeroisten Tehtaanmäen koulun sulkeminen.
Kouvolan kaupunginvaltuusto teki marraskuussa 2018 päätöksen, että Tehtaanmäen koulu saa jatkaa, kunnes koulukiinteistön jatkokäyttö on selvitetty. Tätä päätöstä ei kuitenkaan kunnioitettu, vaan jälleen koulua uhkaa lakkauttaminen hyvin nopealla aikataululla, vaikka mitään konkreettista ei ole koulun jatkokäytöstä esitetty.
Tehtaanmäen koulu on kulttuurihistoriallisesti sekä arkkitehtuurinsa vuoksi merkittävä sekä ainoa Alvar Aallon suunnittelema, edelleen opetuskäytössä oleva koulu. Koulu on rakennettu vuosina 1938-1940. Rakennus on suunniteltu koulukäyttöön ja säilyttää parhaiten arvonsa palvellessaan käyttöä, joka siihen on tarkoitettu. Kylmilleen koulua ei voi jättää, vaan kiinteistöä on lämmitettävä ja ylläpidettävä. Alvar Aalto -säätiön kanta on, että rakennus pitäisi säilyttää koulukäytössä.
Tehtaanmäen koulu on hyvässä kunnossa ja peruskorjaustarve on vasta 10-15 vuoden päässä. Koulussa on asianmukaiset ja riittävän kokoiset tilat sekä ajanmukainen opetusvälineistö.
Koulun henkilökunta on vakituisissa virkasuhteissa ja kaupungin on pyrittävä löytämään heille uudet tehtävät kaupungin muista kouluista tai yksiköistä. Näin ollen merkittävää säästöä henkilöstökuluissa ei tule.
Tehtaanmäkeläisten koulumatkasta Inkeroisten yhteiskoululle tulisi vaarallinen. Inkeroisissa sijaitsee kaksi Stora Enson tehdasta, jonka vuoksi raskasta liikennettä, sekä muuta tehtaiden ylläpitoon liittyvää liikennettä on alueella runsaasti. Lisäksi koulumatkalla on tehtaille johtavan junaradan ylitys.
Päättäjillä ei ole vielä tässä vaiheessa mitään suunnitelmia, kuinka opetus- ja luokkajärjestelyt Inkeroisten yhteiskoululla toteutettaisiin, jos Tehtaanmäen koulu suljettaisiin ja oppilaat siirtyisivät yhteiskoululle. Riittääkö siellä edes tilaa kaikille? Onko tarkoitus ottaa käyttöön Anjalan koululaisten väistötiloina olevia tiloja, joissa on epäilys sisäilmaongelmista? Entä jos Anjalan uuden koulun rakentaminen viivästyy?
Avoimia kysymyksiä, joihin päättäjät eivät osaa vastata on niin paljon, ettei Tehtaanmäen koulun lakkautuspäätöstä voi tehdä aiotulla aikataululla.

2 kommenttia aiheesta “Tehtaanmäen koulun säilyttämisen puolesta avattu nettiadressi

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...