0

Reuna ja Mylsänportti yhteistyöhön – Muitakin yrittäjiä toivotaan mukaan

Myllykoskella järjestetyt Kymi Libri -kirjamessut käynnistivät uutta yhteistyötä seudun yritysten kesken. Nelipäiväisen tapahtuman järjestelyissä tarvittiin monenlaisia palveluja sähkötöistä kuljetuksiin ja järjestyksenvalvontaan.
Reuna-kustantamo käytti kirjamessujen esiintyjien majoitukseen ja lounastarjoiluihin Mylsänportin palveluja. Yhteistyö oli aloitettu jo aiemmin: Mylsänportissa on myynnissä tienvarsikahvilaan sopiva valikoima Reunan dekkareita ja paikallisia kirjoja.
Reunan Tarja Tornaeus ja Mylsänportin Anu Reijonen istuivat alas kirjamessujen jälkeen ja totesivat, että molemmilla on yrittäjinä sama tavoite: saada Myllykoski vilkastumaan uusien palvelujen ja tapahtumien avulla. Ja yhteistyöhön löytyi heti monta mahdollisuutta, alkaen lukijoiden rekrytoinnista äänikirjatuotantoon.
– Reuna voi auttaa muiden alojen yrityksiä graafisessa suunnittelussa ja painotöissä, ja meillä on yhteyksiä kuvataiteilijoihin ja valokuvaajiin. Mylsänportilla taas on esimerkiksi cateringpalveluja, joita me tarvitsemme kirjakahvilassa. Molemmilla on vuokrattavia tiloja ja kalustoa erilaisiin yksityishenkilöiden ja yritysten tarpeisiin, kertoo Tarja Tornaeus.
– Markkinoinnissa voimme auttaa toinen toisiamme. Molemmilla on tapahtumia ja tempauksia, joista voimme kertoa omille asiakkaillemme. Toivoisin myös, että koko alueen yrittäjillä olisi tapahtumakalenteri, josta voisi varmistaa, ettei tule päällekkäisyyksiä, Anu Reijonen toteaa.
Molemmat yritykset ovat samanlaisessa tilanteessa: toiminta on käynnistetty vasta pari vuotta sitten ja pelkästään liikekiinteistöjen kunnostus on vienyt paljon aikaa. Nyt on aika kehittää toimintaa.
– Kaiken uuden suunnittelussa tarvitaan verkostoja. Kun saamme myymälän tilat kuntoon, etsimme paikallisten tuotteiden valmistajia, sanoo Anu Reijonen. Reunassa puolestaan lisätään kapasiteettia kurssien, luentojen ja tapahtumien järjestämiseen.
Tarja ja Anu toivottavat alueen yrittäjät tervetulleiksi Reunan kirjakauppaan ja Mylsänporttiin neuvottelemaan yhteistyöstä, josta on iloa ja hyötyä molemmille osapuolille.
– Oli yritysten toimiala mikä tahansa, jotain yhteistä löytyy aina!

Kommentteja aiheesta “Reuna ja Mylsänportti yhteistyöhön – Muitakin yrittäjiä toivotaan mukaan

  • 27.8.2019 at 09:45
    Permalink

    Tässä kaksi yrittäjää on pohtimassa yhteistyön muotoja kotiseutunsa elävyyttä parantamaan. Yrittäjillä on useitakin yhteistyön virallisia järjestöjä käytettävissään. Elän yrittäjän kanssa, joten jotakin on tullut koettua tästäkin puolesta.
    Illalla katsoin uusinnan amerikan-suomalaisten yrittäjyydestä viime vuosisadalla, jolloin joka kylästä lähti siirtolaisia kultaa vuolemaan rapakon taakse. Ja sinne jäivät jälkeläisineen. Alku oli hankalaa, koska riistokapitalismi maksoi huonoja palkkoja, eikä yleistä köyhäinhuoltoa ollut. Apu oli kuitenkin lähellä: missä nähtiin kahden suomalaisen kävelevän yhdessä, niin tiedettiin heidän olevan menossa perustamaan osuuskuntaa taikka saunomaan. Osuuskunnat ovat elossa vielä nykyäänkin, vaikka äidinkieli on jo unohtunut lapsenlapsenlapsilta. Samaan aikaan suomalaiset sotivat keskenään ja synnyttivät kaunan, joka näkyy kaikessa ja tekee elämisestä vastenmielistä. Esikoulusta se alkaa, kertovat lapsina ikätovereidensa rääkkäämät muistelmien kirjoittajat. Kirjoista olisi apua silloin, kun elämä alkaa kallistua väärään suuntaan. Siksi KymiLibri on oikealla asialla pelastaakseen kirjat ja lukutaidon.
    Syksy on hyvää aikaa aloittaa elämänarvojensa inventaario ja katsoa itseään peilistä: Kuka oikeastaan olen ja mitä jätän jälkeeni?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...