0

Lautakunta esittää Elimäen lukion lakkauttamista syksyllä 2021 – Kaipiaisten, Tehtaanmäen ja Ummeljoen koulut loppumassa 2020

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi keskiviikkona palveluverkon tiivistämisehdotukset. Ummeljoen, Tehtaanmäen, Pilkanmaan sekä Kaipiaisten alakoulujen lakkautuvat syksyllä 2020. Muutettu päätösehdotus Elimäen ja Valkealan lukioiden lakkauttamisesta samanaikaisesti syksyllä 2021 hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupungin jyrkästi heikentynyt taloustilanne ja vuodelle 2019 ennustetun alijäämän kasvu yli 20 miljoonan euron olivat perusteena muutettuun päätösehdotukseen. Myös lukioiden opiskelijamäärän nopea väheneminen vaikutti päätösehdotukseen. Kouvolan lukioissa aloitti tänä vuonna alle 400 uutta opiskelijaa, mikä on ennakoitua vähemmän. Kouvolan lukioiden opiskelijat mahtuvat kahteen lukioon kaavailtua aiemmin.

Lautakunnan päätöksen mukaan sekä Valkealan että Elimäen lukion opetus päättyy 1.8.2021 eikä uusia opiskelijoita oteta enää syksyllä 2020. Lakkautuksen samanaikaisuus kohtelee yhdenvertaisesti molempien lukioiden opiskelijoita ja henkilöstöä. Vuonna 2020 lukioiden aloituspaikat kohdennetaan Yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon. Kahden lukion mallin aikaistamiseen liittyy Yhteislyseon aloituspaikkatarjonnan korottaminen yhdellä sarjalla.

Lakkautettavien lukioiden opiskelijat ohjataan sekä Yhteislyseoon että Kuusankosken lukioon. Opiskelijoiden siirtymiset uusiin oppilaitoksiin turvataan uusilla joukkoliikenneratkaisuilla. Henkilöstö pyritään sijoittamaan kaupungin muihin kouluihin huolellisella henkilöstösuunnittelulla.

Siirtyminen kahden lukion malliin ennakoitua aiemmin aikaistaa säästöjä. Päätös ilman pitkää siirtymäaikaa antaa selkeät linjaukset lukiokoulutuksen kehittämiselle ja lukioiden henkilöstölle varmuuden tulevaisuudesta. Valmistelutyö kahden lukion mallin opetuksen laadun ja henkilöstön joustavan siirtymisen turvaamiseksi voidaan aloittaa aiemmin.

Tänä syksynä lukion aloittavia opiskelijoita oli 398, mikä on selvästi vähemmän kuin keväällä yhteishaun tulosten perusteella ennakoitiin. Lukion aloitti 45 prosenttia ikäluokasta, mikä on selkeästi alempi kuin lukioverkkoselvityksessä on ennakoitu 48-49%.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös etenee edelleen kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.

8 kommenttia aiheesta “Lautakunta esittää Elimäen lukion lakkauttamista syksyllä 2021 – Kaipiaisten, Tehtaanmäen ja Ummeljoen koulut loppumassa 2020

 • 22.8.2019 at 14:00
  Permalink

  Nyt on viisasta hakea Lahteen lukioon. Sieltä löytyy eri painotuksilla lukioita.Lahteen rakennetaan myös paljon uusia opiskeluasuntoja.
  Kouvola on todella kuivuva kaupunki. Vielä kun nostavat veroäyrejä niin vanhemmatkin häipyy. Bottaksen Nastola ja siellä myös Pajulahti ovat suosittuja opiskelupaikkoja. Kouvolassa ei arvosteta lapsia eikä nuoria. Pienimmätkin laitetaan Tehtaanmäeltä kilometrien kävelylle Inkeroisten keskustaan kouluun.

 • 22.8.2019 at 16:46
  Permalink

  Ihmettelen että miksi Anjalaan rakennetaan uutta koulua, kun oppilaat mahtuisivat Inkeroisten yhteiskouluunkin. Tästä tulisi myös lisää säästöä…

  • 23.8.2019 at 09:36
   Permalink

   Katsokaapa missä suunnalla päättäjiä asuu. Kasvatus- ja opetuslautakunta ym. Siitä selviää syy suureen osaan päätöksiä.

  • 23.8.2019 at 18:54
   Permalink

   Katsos kun on ”vaarallinen” joki siinä välissä. Näinhän sitä perustellaan, mutta sehän on vaarallinen vain kun on koulupäivä;)

  • 24.8.2019 at 21:48
   Permalink

   Sinun mielestäsi mahtuu. Meidän vanhempien mielestä ei mahdu. Opetus kärsii ja samoin lapset.

 • 24.8.2019 at 17:06
  Permalink

  Hah kiva sitten täältä Elimäen takanurkilta lähteä johonkin Kouvolaan lukioon. Miusta Elimäen lukio on ihan hyvä, kotoisa ja rauhallinen eikä oo pitkä matka kotiin tai tallille.:/

 • 24.8.2019 at 18:30
  Permalink

  Mikään ei ole ikuista. Valitettavasti.

 • 27.8.2019 at 22:42
  Permalink

  Elimäen lukio on todella tasokas ja sinne haetaan myös Inkeroisista. Bussit kulkevat sinne ja yhteydet toimii.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...