0

Elimäen koulukeskus osallistunut jo säästötalkoisiin – Lautakunnan päätös käsittämätön ja poliittinen

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunnan keskiviikon kokouksen päätös on täysin käsittämätön ja poliittinen, eikä sitä voi mitenkään perustella säästösyillä.

Elimäen koulukeskus on jo osallistunut säästötalkoisiin. Keskuksen oppilaitoksista on tänäkin syksynä karsittu rankasti niin opettajia kuin avustajia. Onneksi yhteistyössä oppilaitosten kesken tahtotila laadukkaaseen opetukseen on säilynyt. Siksi toivoisimme, että kaupungin päätöksissä säilyisi jokin linja, jotta laadun jatkuva kehittäminen on mahdollista. Lukion lakkauttaminen ei tuo merkittäviä säästöjä, koska tilat ja opettajat ovat yhteisiä Elimäen yhtenäiskoulun kanssa.

Päinvastoin Elimäen lukion avulla voisi lisätä tuloja, mikäli yläkoulupäätöksen yhteydessä luvattu oppilaspaikkojen markkinointi naapurikunnille toteutuisi. Jatkuvasta lakkautusuhasta huolimatta Elimäen lukion oppilasmäärät ovat olleet hienoisessa kasvussa. Lukioon tulee oppilaita Elimäen vaikutusalueen lisäksi muun muassa Anjala-Inkeroinen alueelta, Lapinjärveltä ja Loviisasta. Lukion sijainti on ihanteellinen, sillä se on monenkymmenen kilometrin säteellä ainoa suomenkielinen lukio.

Kun tietoisuus lisääntyy ja tehdään selkeät sopimukset, on oppilaiden siirtyminen yli kuntarajojen helpompaa. Tällaisesta yhteistyöstä on valtakunnallisestikin hyviä kokemuksia, monet oppilaitokset kertovat, että ulkopaikkakuntalaisten maksujen avulla on voitu tehdä ylimääräisiä hankintoja.

Säästöt Elimäen lukion kohdalla ovat paitsi marginaalisia, myös lyhytnäköisiä. Elimäelle oppilaat tulevat jo nyt jopa 15-30 kilometrin päästä, jolloin lukion lakkauttaminen kasvattaisi monilla yhdensuuntaista matkaa jopa 50 kilometriin. Tämän lisäksi pitäisi jäädä aikaa myös harrastuksiin. Sen sijaan muut nykyiset lukiot sijaitsevat kymmenen kilometrin säteellä toisistaan, joten oppilaiden yhdenveroisesta kohtelusta ei voi puhua. Jo nyt valtakunnallisesti uutisoidaan opiskelijoiden uupumisesta. Mikäli ei aikaa jää edes hyvinvoinnin edistämiselle, oppilaat uupuvat jo ennen ammattiin valmistumista ja sairauskulut moninkertaistuvat.

Emmekö me haluaisi kouluttaa reippaita veronmaksajia?

Sonja Sihvola ja Emilia Salminen
Elimäen Vanhemmat ry

Kommentteja aiheesta “Elimäen koulukeskus osallistunut jo säästötalkoisiin – Lautakunnan päätös käsittämätön ja poliittinen

  • 28.8.2019 at 09:54
    Permalink

    Elimäen lukio on ehdottomasti tarpeellinen ja tasokas opiskelupaikka. Inkeroisista ja lähialueilta tulee nuoria opiskelemaan Elimäen lukioon. Hyvät bussiyhteydet, tasokas koulu, jolla käsittääkseni yhteistyötä Lappeenrannan suuntaan. Monet lähtevät lukioon mieluummin Elimäelle kuin Kouvolaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...