0

Koulujen sulkemisen nopeutunut aikataulu hiertää

Koulutyö Kouvolassa pääsi käyntiin reilu viikko sitten. Perusopetuksen piirissä on Kouvolassa runsaat 7 300 oppilasta, joista ekaluokkalaisia on 752. Päivälukioissa on runsaat 1 200 opiskelijaa ja ammattiopistossa reilut 2 000.
Koulutyö jouduttiin aloittamaan Kouvolassa useissa paikoissa väistötiloissa, mikä lisää tarjottavan opetuksen haastavuutta. Uusia tiloja on kuitenkin jo piakkoin tulossa muun muassa Anjalaan, jossa entisen koulurakennuksen purkutyöt on määrä aloittaa ensi viikolla.
Kouvolan kaupunki on tehnyt perusopetuksen kehittämisen toteuttamisohjelman, jonka mukaan koulujen määrää vähennetään 20:een tämänhetkisestä 34:stä vuoteen 2030 mennessä.
Säästökohteita etsivä kaupunki suunnittelee kuitenkin joidenkin koulujen sulkemista jo kesällä 2020. Asia koskee Ummeljoen, Kaipiaisten, Tehtaanmäen ja Pilkanmaan kouluja.
Nopeasti toteutuva koulujen sulkemisaikataulu on lisännyt kansalaisaktiivisuutta, ja etenkin Ummeljoella ja Kaipiaisissa on noustu tiiviiseen vastarintaan.
Ummeljoella koulun vanhempaintoimikunta ja kyläyhdistys puolustavat koululle luvattua siirtymäaikaa nimien keräämisellä adressiin, jossa vaaditaan valtuutettuja pitämään lupauksensa vähintään viiden vuoden siirtymäajasta.
Kaipiaisissa oppilaiden vanhemmat muistuttavat koulumatkojen tulevan kohtuuttomiksi ja lasten koulupäivien pitkiksi koulun sulkiessa ovensa. Lisääntyvä aika koulukuljetuksissa on pois lasten harrastuksista ja vapaa-ajasta.
Koulujen sulkemisesta päätetään joko syyskuun tai lokakuun kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...