0

Parisuhteen palikoita pyöriteltiin Kouvolan seurakuntien messupisteellä

Kouvolan seurakuntayhtymän asuntomessupisteellä Korian Pioneeripuistossa vieraili 12.7.-11.8. kaikkiaan 2186 messukävijää. Seurakunnat saivat hyvää palautetta messuille osallistumisesta. Monen messuvieraan mielestä oli hyvä, että seurakunnat ja kirkko olivat esillä messuväen keskellä. Messuvieraat ilmaisivat monissa keskusteluissa kiinnostuksensa kirkon ajankohtaisiin asioihin ja myös kiittelivät kirkon merkitystä rohkeuden lähteenä, ja elämän rakennusaineiden antajana.

Yli kaksimetrinen, värikäs parisuhteen palikkatalo kutsui messuvieraita poikkeamaan seurakuntien teltalle. Teltta sijaitsi leikkipuiston kupeessa, ja etenkin isovanhemmat pysähtyivät teltalle usein.

Teltalla pääsi konkreettisesti tutkimaan parisuhteen palikoita – pyörittelemään niitä käsissään ja miettimään, millaisista palikoista omat ihmissuhteet rakentuvat. Vierailijat saivat muistoksi mukaansa kortin, jossa kerrotaan parisuhteen tärkeistä asioista, kuten luottamus, anteeksianto ja sitoutuminen. Messupisteellä oli myös mahdollisuus hiljentyä ja rauhoittua messuhulinan keskellä.

Teltalla päivystivät Kouvolan seurakuntien sekä seurakuntayhtymän työntekijät ja vapaaehtoiset. Päivystäjiä eri seurakunnista oli yhteensä 130, ja heidän joukossaan seurakuntien luottamushenkilöitä, nuoria ja aviopareja. Päivystäjiä oli paikalla 6-8 päivittäin.

– Seurakuntalaisten kasvot näkyivät messuvieraille, toteaa asuntomessupisteestä vastannut Elimäen kirkkoherra Kirsi Hämäläinen.

Vapaaehtoisille oli erityisen palkitsevaa tavata seurakuntaväkeä eri puolelta Suomea.

Messujen asukasareenalla oli seurakuntien ohjelmana Duo Noora ja Jenni laulamassa rakkauslauluja. Korian kirkossa järjestettiin asuntomessujen aikana kolme kirkkokonserttia, joihin messuvieraat olivat tervetulleita.

– Korian taajamalle asuntomessut olivat mukava haaste ja piristysruiske. Messut synnyttivät uutta yhteistyötä Korialla, kertoo Kirsi Hämäläinen.

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...