0

Kaipiaisissa huolestuttaa erityisen tuen lasten koulunkäynti – Myös koulun lakkauttamisen säästöjä epäillään

Kaipiaisten koulun erityisen tuen lapsilta on viety avustaja koulusta pois. Kello 11 koululle tulee avustaja hetkeksi, mutta muuten erityisen tuen lapset ovat koulussa koko aamupäivän ilman riittävää tukea. Kuka ottaa vastuun erityisen tuen lapsista, kun he eivät saa riittävästi tukea. Ei opettajien aika riitä kaikille erityisen tuen lapsille eivätkä opettajat ole velvollisia vastaamaan lääkehoidosta, kun ei heillä ole koulutustakaan lääkehoitoon. Ottaako kaupunginvaltuusto vastuun?

Olemme kuulleet, että suljette koulumme 2020, mutta mitä säästöä luulette tekevänne koulumme sulkemisella, kun yritätte päiväkodin siirtää koulun tiloihin. Yhtä lailla tänne joutuu ruokaa kuskaamaan. Nyt yritätte pitää valtuuston kokouksen mahdollisimman nopeasti, heti koulun alkaessa. Selkeästi yritätte, ettei vanhemmat olisi hereillä ja vastustaisi koulun lopettamista.

Koulumatkat tulevat kohtuuttomiksi ja lasten koulupäivät pidentyvät ja koulumenestys laskee pitkien koulumatkojen takia. Ilmaston muutoksesta puhutaan koko ajan, mutta silti koulumatkat kasvavat maaseudun lapsilla ja päästöjä syntyy entistä enemmän. Lasten pitäisi liikkua, mutta tällähän liikuntaa vain vähennetään, kun takseilla pienet koululaiset joutuvat kulkemaan vaarallista kuutostietä, jossa jatkuvasti sattuu kolareita. Lasten mahdollisuus osallistua harrastuksiin ja vapaa-aika vähenee pitkien koulumatkojen takia.

Miksi maalta viedään kaikki aina kaupunkiin? Eikö se olisi sama kuskata kaupungista lapsia tänne pieneen ja idylliseen kouluun.

Huolestuneet vanhemmat

4 kommenttia aiheesta “Kaipiaisissa huolestuttaa erityisen tuen lasten koulunkäynti – Myös koulun lakkauttamisen säästöjä epäillään

 • 8.8.2019 at 12:41
  Permalink

  Kävin kesäkuussa sähköpostikeskustelua Kouvolan kaupungin valtuuston pj:n Jouko Leppäsen kanssa Kaipiaisten koulusta ja sen tulevaisuudesta. Leppänen antoi seuraavan suosituksen menettelytavaksi: oli aivan turha yrittää käydä keskustelua kesälomien aikana niin kuin nyt lehdistä olemme saaneet lukea. Kaikki lomilla ja kukaan ei tiedä mistään mitään.
  Nyt olisi oiva aika kasata delegaatti Kaipiaisista ja valmistautua keskusteluun kaupungin päättäjien kanssa, toki jos heille asia sopii.
  Jouko Leppäsen (valtuuston pj) esitys: ”Kutsutte kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemen kertomaan, missä tällä hetkellä mennään. Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henna Hovi mahdollisesti voisi tulla mukaan poliittiseksi kommentaattoriksi.
  Järjestätte Kaipiaisiin keskustelutilaisuuden, johon kutsutte mukaan valtuuston, hallituksen ja lautakunnan puheenjohtajiston. Tällaisessa tilaisuudessa myös Veikko Niemen on oltava ehdottomasti mukana. Tulette kaupungintalolle kertomaan ja keskustelemaan asiasta em kokoonpanolle.”

 • 8.8.2019 at 14:04
  Permalink

  Kaipiaisiin ja sen lähikyliin on syntynyt lapsia ja muuttanut uusia lapsiperheitä sekä kylissä asuu paljon nuoria aikuisia. Onko päättäjien tarkoitus entisestään painaa syntyvyyttä alas ja hajoittaa toimivien kyläyhteisöjen jatkuminen?

 • 9.8.2019 at 19:51
  Permalink

  Tälläistä keskustelutilaisuutta yritettiin järjestää ennen kaupunginvaltuuston kokousta joka on jo 19.8., mutta esimerkiksi Veikko Niemi ei kuulemma ehdi saapua paikalle. Tuntuu että aikatauluja kiristetään koko ajan, että kukaan ei ehtisi reagoida millään tavalla. Sitten voitaisiin vain tiedottaa valmiista päätöksistä ja kohautella olkapäitä, että kun näin on nyt päätetty, niin enää ei asialle voida mitään. Ihan epätiedoton tilanne, kun kukaan ei ole kertonut mikä on ratkaisu. Päiväkodin pitäminen koululla, jotta tukia ei tarvitsisi valtiolle maksaa takaisin, ei mielestäni ole ratkaisu, jos yritetään säästää. Sama se on vaikka ne koululaisetkin sitten olisivat siellä myös. Alkaa kohta tuo Luumäen puoli rajasta houkuttaa, sehän ei ole hirveän kaukana.

 • 11.8.2019 at 08:21
  Permalink

  Kaipiaisissa koulutaksi unohti pienen kyydittävänsä autoonsa. Jos lapsella ei olisi ollut puhelinta, jolla soitti äidilleen, olisi hän pitkään saattanut olla lukkojen takana autossa. Yksin ja peloissaan. Oli myös outoa että lapsi vain vietiin pikaisesti kouluun, kun hänen äitinsä sai selvittyä asian. Hänet vietiin kouluun pelkoineen. Eikö tätä asiaa todellakaan enempää tutkita?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...