0

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä

Pienet ja isommat koululaiset aloittavat koulutaipaleensa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella tällä viikolla. Poliisi muistuttaa autoilijoita huomioimaan erityisesti pienet tiellä liikkujat, jotka vasta opettelevat liikenteen joukossa kulkemista. Autoilijoiden ja muiden tiellä liikkujien kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

– Autoilijoiden tulee ajaa huolellisesti varsinkin koulujen ja suojateiden kohdalla. Lapset luottavat siihen, että autoilija pysähtyy suojatien edessä, ja näin pitää myös toimia. Riittävän alhainen ajonopeus auttaa huomioimaan myös pienimmät koululaiset, muistuttaa komisario Jarno Saarinen.

Saarisen mukaan lasta kannattaa muistuttaa myös siitä, että aina ennen suojatielle astumista pitää vielä varmistua tien ylityksen olevan turvallinen. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kadulla on kaksi kaistaa samaan suuntaan ajaville ajoneuvoille. Suojatien eteen pysähtyneen auton takaa saattaa tulla pysähtymättä toinen ajoneuvo, jonka kuljettaja ei ole havainnut suojatiellä kulkevaa lasta.

Huoltajien kannattaa myös käydä koulutie läpi yhdessä pienten lastensa kanssa ennen koulujen alkua ja keskustella koko kouluvuoden aikana liikenneturvallisuudesta.

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla aluetta. Valvonta aloitetaan torstaina ja sitä jatketaan myös perjantaina.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...