0

Talouskasvu hidastumassa asteittain

Suomen talouskasvu on tuoreimpien tietojen mukaan hidastunut keskivertovauhtiin ja luottamus talouteen on laskenut. Työttömyysaste koheni yhä keväällä ja työttömyys jäi edellisvuotta pienemmäksi. Vähittäiskaupan myynti kuitenkin piristyi alkuvuodesta.

– Näkymiä leimaa ennen kaikkea kansainvälisestä politiikasta juontava epävarmuus, jota pehmennetään kevenevällä rahapolitiikalla. Yhdysvaltain keskuspankki Fed laski jo ohjauskorkoaan ja Euroopan keskuspankki EKP:ltä odotetaan toimia viimeistään syyskuussa, kertoo OP Kymenlaakson toimitusjohtaja Juha Korhonen.

Pankille tuli ennätyksellisesti 2 038 uutta omistaja-asiakasta ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. OP Kymenlaaksolla on 56 719 omistaja-asiakasta ja heille kertyi alkuvuodesta OP-bonuksia 3,0 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Juha Korhosen mukaan kasvun syitä ovat hyvä paikallinen tavoitettavuus, nopea päätöksenteko ja finanssialan parhaat edut.

Asiakasvarat kasvoivat 2,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana. Talletuksista, rahastosijoituksista, vakuutussäästöistä ja tuotto-osuuksista koostuvat asiakasvarat olivat 2,2 miljardia euroa.

Uusia luottoja nostettiin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 127 miljoonaa euroa. Pankin rahoitustoiminta kasvoi 2,5 prosenttia ollen yhteismäärältään 1,5 miljardia euroa. Pankin tytäryhtiö OP Koti Kymenlaakso teki ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 165 kauppaa (175).

Pankin korkokate kasvoi 9,2 prosenttia ja nettopalkkiotuotot 6,5 prosenttia. Vastaavasti kulut olivat edellisvuoden tasolla. Pankin liikevoitto oli 11,6 miljoonaa euroa (11,7 miljoonaa euroa). Pankin omat varat olivat 261 miljoonaa euroa. Pankin vakavaraisuus oli 42,2 prosenttia (51,6). Vakavaraisuuden muutos johtuu EKP:n päätöksestä nostaa asuntoluottojen pääomavaatimuksia (EKP:n päätös vähittäisvastuista osana TRIM-arviointihanketta (Target Review of Internal Models)).

– Olemme aloittaneet vuonna 2010 valmistuneen Kotkan konttorimme tilojen uudistamisen nykyaikaiseksi finanssimyymäläksi. Suunnittelun keskiössä on asiakas ja remontissa huomioidaan toimialan kehitys ja työn luonteen muuttuminen, kertoo talousjohtaja Jyrki Gerlander.

Arvioitu rakennusaika on 8/2019–2/2020. Urakoitsijat ovat kaikki Kymenlaaksosta: Rakennusliike Kolmera Oy, Haveputki Oy ja KVL Sähköasennus Oy.

OP Kymenlaakson avainlukuja 1-6/2019 (suluissa vuoden 1-6/2018 luvut)
Omistaja-asiakkaita 56 719 (54.349) Uusia asiakkaita 1 872 (1.520)
Kertyneet OP-bonukset 3,0 milj.eur (3,0) Asiakasvarat 2.203 milj.eur (2.152) Rahoitustoiminta 1.479 milj.eur (1.442) Henkilöstö työsuhteessa 130 (134) Liikevoitto 11,6 milj.eur (11,7) Vakavaraisuus (CET1) 42,2 % (51,6) *

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...