0

Esko Airikka konsertoi Myllykosken kirkossa

Myllykoskella asunut tenori Esko Airikka esiintyy lapsuutensa ja nuoruutensa kotikirkossa 11. elokuuta yhdessä sopraano Piia Rytkösen kanssa. Muistojen ilta -konsertissa heitä säestää uruilla ja pianolla Risto Eskola. Luvassa on muun muassa Oskar Merikannon ja Händelin kauniita kappaleita. Konsertti alkaa kello 18.00 Myllykosken kirkossa.

Airikan laulunlahjat huomattiin jo lapsuudessa. Esimerkiksi Director cantus Yrjö Helkiö ja pojan isä Werner Airikka opastivat häntä napolilaisten kansanlaulujen tulkinnassa. Airikka on kertonut muistavansa ensimmäiset laulukeikkansa Myllykoskella. Hän esiintyi muun muassa tehdaspikkujouluissa, joissa esiintyjinä oli sen ajan julkkiksia kuten Siiri Angerkoski, Tauno Palo, Kauko Käyhkö, Eini Kotiranta tai Pertti Metsärinteen orkesteri. Myös Airikan ensimmäinen oma konsertti oli Myllykoskella, kirkossa, jossa tilaisuuden kruunasi hieno lahja. Airikan laulunopettaja, laulajatar Anneli Pasonen nimittäin lahjoitti nuorelle taiteilijalle viulunsa.

Uransa aikana Airikka on esiintynyt Turun konserttitalossa, Seinäjoen juhannusjuhlilla, Tampereella järjestetyssä uudenvuoden konsertissa, radion sinfoniaorkesterissa, Pyhän Andreaan kirkossa Oulussa ja Floridan Karjalaisten 50-vuotisjuhlassa. Upeaääninen tenori on vieraillut myös televisiossa esimerkiksi Tervetuloa aamukahville sekä Laatikkoleikki-ohjelmissa.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...