0

Pieniä tarinoita Makasiinikahvilan yläkerrassa

– Saimme idean yhteisestä näyttelystä, koska käyttämämme tekniikat sisältävät paljon samankaltaisuuksia, vaikka ovatkin luonteeltaan aivan erilaisia. Keramiikan ja batiikin tekemisessä esimerkiksi ajalla on oma merkityksensä. Aikaa kuluu paitsi teoksen fyysiseen tekemiseen myös savityön ja kankaan kuivumiseen. Kuivumisiin kuluvaa aikaa tekijä ei voi jouduttaa, kertovat Elsa Hulkkonen ja Irja Ahtovirta, joilla on näyttely elokuun ajan Makasiinikahvilan yläkerrassa Anjalassa.
Toinen yhdistävä asia on lämpötila. Savi poltetaan keramiikaksi tietyssä lämpötilassa. Batiikkitöissä lämpötila liittyy vahan levittämiseen ja sulamiseen kiinni kankaaseen ja pois kankaasta.
– Vaikka meillä tekijöinä on tavoite ja mielikuva lopputuloksen ulkonäöstä, työvaiheissa on aina sattuma mukana ja valmiin työn näkee vasta kankaan kuivuttua tai keramiikkauunin jäähdyttyä.
Naiset löysivät muitakin yhtäläisyyksiä taiteistaan.
– Kumpikin meistä käyttää vettä ja polttopuita töiden valmistamiseen. Aiheita teoksiimme olemme saaneet elämänkokemuksista, muun muassa vanhemmuuden iloista, huolista ja toiveista. Näyttelyn teema ja nimi syntyi rakkaudesta draamaan; olemme kumpikin teatterista ja draamasta kiinnostuneita.
– Halusimme tuoda Makasiinikahvilaan installaatioita omista teoksistamme. Etsimme teoksistamme toisiaan täydentäviä kokonaisuuksia. Teoksia, jotka vaikuttuvat toisistaan. Batiikkitekniikalla tehdyt kangasmaalaukset ja keramiikkaveistokset synnyttävät vuoropuhelua ja luovat orgaanisia tarinoita. Yksi kuva tai muoto viestii ajatuksen, installaation myötä se johtaa toiseen ajatukseen ja näin syntyy ajatusvirta, pieni tarina.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...