0

Metsäkonsertteja Arboretum Mustilassa elokuussa

Muuttuuko luontokokemus, jos metsässä kuulee luonnonäänien lisäksi myös sanoja ja säveliä? Tänä kesänä siitä voi ottaa selvää. Kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen toteuttama Sananjalka ja tuulen sävel -konserttisarja saapuu elokuussa Arboretum Mustilan maisemiin Elimäelle jo toista kertaa.
Hämeenkyröläinen Anni Kytömäki on julkaissut kaksi romaania, joista ensimmäinen, Kultarinta, oli vuonna 2014 Finlandia-palkintoehdokkaana. Rovaniemeläinen Viola Räisänen on monipuolinen muusikko, jonka osaaminen ulottuu vanhasta musiikista nykymusiikkiin.
Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonserttisarja on kirjailijan ja viulistin ensimmäinen yhteinen projekti. Ajatus metsään sijoittuvasta kulttuuritapahtumasta virisi, kun he miettivät, miten metsäluonnon merkitystä voitaisiin tuoda esiin taiteen keinoin. Musiikki, kirjallisuus ja luonnossa liikkuminen ovat molemmille tärkeitä, joten he päättivät toteuttaa tapahtumasarjan, jossa nämä elementit yhdistyvät.
Räisänen oli konsertoinut sooloviulistina jo useana vuonna Arboretum Mustilassa, ja siellä järjestettiin vuonna 2018 myös ensimmäiset yhteistyön tuloksena syntyneet Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonsertit. Ne osoittautuivat heti suosituiksi.
Metsäkonserteissa yleisö kiertää oppaan johdolla luontopolun rauhalliseen tahtiin. Matkan varrella kuullaan Kultarinta-romaanin pohjalta muovattu itsenäinen sanataideteos sekä tunnelmaan sopivaa klassista viulumusiikkia. Kävelykierroksen jälkeen yleisö on tervetullut sisätiloihin kuuntelemaan, kun Kytömäki ja Räisänen kertovat konserttisarjan taustasta ja omasta metsäsuhteestaan. Sateen sattuessa metsäkonsertti kokonaisuudessaan järjestetään sisätiloissa.
Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonsertti esitetään Arboretum Mustilassa sunnuntaina 18. elokuuta kaksi kertaa: kello 13 ja kello 17. Lippujen hinnat ovat 10/20 €. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien osien hoitoon ja säilyttämiseen. Rajatun osallistujamäärän vuoksi metsäkonsertteihin pyydetään ilmoittautumaan etukäteen arboretumille joko sähköpostitse (arboretum@mustila.fi) tai puhelimitse (05-3776678). Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...