0

Mämmälän Pojat soittaa pihakonsertissa Inkeroisissa

Mämmälän Pojat esiintyy jo perinteiseksi muodostuneessa kesäkonsertissa Pekka Rantasen pihamaalla sunnuntaina 18.8.

Soittajien harrastus juontaa juurensa 70-luvulle, jolloin Inkeroisten Lions Clubista koottu ryhmä kävi kerran vuodessa soittamassa haitaripartiona vanhainkodeissa ns. palvelupäivän aikana. Myöhemmin mukaan tuli muitakin soittajia sekä laulajia, ja esiintymisiä oli Lionsien tilaisuuksissa sekä palvelutaloissa kapellimestari Tapani Arvolan ryhmälle antamalla nimellä ”Inkeroisten Lions Clubin tilapäisen orkesterin edustusryhmä”.

Yhteissoittaminen toimi hyvin, ja vuonna 2004 ryhmältä ilmestyi muistoksi alkuvaiheista CD nimellä ”Palvelutanssit”. Sitä tehtiin 200 kappaletta myyntiin ja ystäville jaettavaksi. Vuonna 2013 heiltä ilmestyi toinen levy ”Mämmälän Pojat tunnelmissa”.

2009 Inkeroisten Lions Club lakkautettiin ja pidetyn kapellimestarin Tapani Arvolan kuoleman jälkeen soittajat joutuivat miettimään jonkin aikaa jatkoa. Onneksi mieleen muistui entinen Clubin jäsen Eero Lehesoksa, joka suostui ryhmän vetäjäksi ja niin harrastus jatkui nimellä ”Mämmälän Pojat”.

Ryhmään kuuluu tällä hetkellä viisi soittajaa: Eero Lehesoksa, Teuvo Kanervo, Ilari Ruotjoki, Seppo Tarhala ja Olavi Ämtö ja he tekevät pääasiassa ns. hyväntekeväisyyskeikkoja palvelutaloihin. Muita esiintymisiä on muutama kuukaudessa eri tilaisuuksissa ja paikoissa ohjelmiston koostuessa vanhasta tanssimusiikista ja ikivihreistä. Laulusolisteina ryhmässä toimii lähes jokainen.

Ryhmän jäseniä jututtaessani kaikki olivat yhtä mieltä siinä, että parasta on rakastetun musiikin yhdessä tekeminen, hyvä yhteishenki ja huumori. Palkitsevinta on, kun yleisö on täysillä mukana, laulaa tuttuja kappaleita tai jopa intoutuu pyörähtelemään musiikin tahdissa. Virkein yleisö löytyy soittajien mukaan Inkeroisten Palvelutalosta ja Haminan Marskista. Soittajat tietävät tekevänsä tärkeää työtä tuodessaan hyvää mieltä yleisölleen ja palauttaessaan mieleen rakkaita muistoja menneiltä ajoilta.

Aalto Inkeroinen -yhdistyksen järjestämään konserttiin kaikki ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan tunnelmasta, kuuntelemaan tuttuja ikivihreitä sekä laulamaan mukana! Lippuja myydään paikalla ennen tilaisuuden alkua ja kahvituksesta huolehtivat Anjalankosken Aurinkomartat.

Vine Turunen

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...