0

Ravikansa koolla Lahdessa

Lahden Kuninkuusraveissa 3.-4.8. on seppelejahdissa neljä Kymenlaaksoon kytkeytyvää hevosta.

Elimäkeläinen Jussi Suominen valmentaa kuningatarkilvan kuuminta suosikkia Juliette Laxia. Hevonen on voittanut kuluneen vuoden kymmenestä startistaan kahdeksan. Näistä rahakkaimmat ovat tulleet Kuopion perinteisestä Savo-ajosta sekä Härmän Powerparkissa juhannuksena ravatusta Nordic Queenistä. Juliette Lax osallistuu nyt toista kertaa kuningatarkilpailuun. Debyytti Vermossa vuonna 2017 päättyi kuitenkin jo avausmatkan jälkeen keskeytykseen.
Juliette Lax
Omistaja: Juliette Talli, Helsinki
Kasvattaja: Stall Lax, Loviisa
Valmentaja: Jussi Suominen, Kouvola
Ohjastaja: Antti Teivainen
Hoitaja: Tanja Mäkeläinen

Kuninkuuskilpailun suuren ennakkosuosikin Välähdyksen omistajaporukka, valmentaja sekä kasvattaja tulevat Kymenlaaksosta. Kotkalainen valmentaja Ville Korjus on treenannut Välähdystä huippukuntoon kohti Kuninkuusraveja. Välähdys on osallistunut kolmena viimeisimpänä vuotena Kuninkuuskisaan, toistaiseksi paras saavutus on neljäs sija Vermosta vuonna 2017.
Välähdys
Omistaja: Samuli & Ville Korjus & Teija Majander, Kotka
Kasvattaja: Arto Nieminen, Kouvola
Valmentaja: Ville Korjus, Kotka
Ohjastaja: Ville Korjus
Hoitaja: Hanna Korjus

Kausalalaisen Sokrun omistaja sekä valmentaja on Matti Mäki-Mattila. Hevonen on noussut tänä vuonna suomenhevostammojen kärkijoukkoon ja osallistuu ensimmäistä kertaa kuningatarkilpailuun. Kauden voittosaldo aukesi kotiradalla Kausalassa kesäkuun alussa ja viimeistään A.V. Marttilan Tammasarjan voitto maililla avasi Iitin tammalle ovet Lahden kuningatarkilpailuun. Sokrun kärryille nousee sen kasvattaja Timo Tuominen Kuivannolta, joka on myös ohjastanut kaikki tamman uran 39 kilpailua.
Sokru
Omistaja: Matti Mäki-Mattila, Iitti
Kasvattaja: Timo Tuominen, Orimattila
Valmentaja: Matti Mäki-Mattila
Ohjastaja: Timo Tuominen
Hoitaja: Timo Taina

Etelä-Pohjanmaalta saapuva Sävel-Taika sykähdytti viime vuonna Rovaniemen kuningatarkilpailussa ollen kokonaiskilpailun toinen. Hevosen on kasvattanut Talli Sävel Kouvolasta. Sävel-Taika ei ole kuluvalla kaudella vielä pystynyt suurtekoihin, mutta Jämsän tammalähdön kolmas sija heinäkuun puolivälissä osoitti kuitenkin kuntokäyrän olevan ylöspäin.
Sävel-Taika
Omistaja: Olavi Oja-Nisula, Ilmajoki
Kasvattaja: Talli Sävel, Kouvola
Valmentaja: Olavi Oja-Nisula
Ohjastaja: Olavi Oja-Nisula
Hoitaja: Kirsi Vierikko

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...