0

Yhdessä olemme vahvempia

Anjalankosken Yrittäjät järjesti 20. heinäkuuta Anjalan kartanolla keskustelutilaisuuden alueemme uhista ja mahdollisuuksista.
Mielestäni eteläinen Kouvola on erinomaisten mahdollisuuksien aluetta. Edetäänpä ensin turvallisuuden kautta. Esimerkiksi alueemme palokunnat ovat vuodesta toiseen valtakunnan kärkitasoa ja omaavat mittavat perinteet. Kulttuurissa ja urheilussa tehdään erinomaista työtä. Tapahtumat lisääntyvät ja vetävät yleisöä koko ajan enemmän. Meillä on mittava määrä seuroja ja järjestöjä, joissa tehdän pyyteetöntä työtä meidän asukkaiden ja alueemme hyväksi.
Katsotaanpa asiaa sitten yritysten kannalta. Kuinka usein olette osallistuneet tai kuulleet keskustelua liikekiinteistöjen ikkunoiden tyhjentymisistä? Pidän itse kehitystä aivan loogisena, kun ostoskeskusturismi valtaa alaa. Kuluttajan on ”helppo” tilata netistä ja perustella hinnalla. Mutta tulemmeko todella ajatelleeksi loppuun asti? Osallistuuko sen enter-napin takana oleva yritys alueemme tukemiseen kuten seurojen, yhdistysten ja tapahtumien? Kohtuuheikosti mielestäni!
Vastaavasti yhteiskuntavastuulliset yritykset kantavat nämä kustannukset kireässäkin taloustilanteessa. Tästä seurauksena, liikehuoneistojen ikkunat tyhjenevät ja alueen elinvoima laskee. Kaikilla meillä on vähintään sukulainen tai tuttu, joka on myymässä asuntoa tai muuta vastaavaa omaisuutta. Harmittelemme hintatasoa, joka on pudonnut kymmenessä vuodessa 25 prosenttia. Hyvin loogista.
Faktaa on se, että aluettamme ei kukaan muu auta, jollemme itse sitä tee. Haastankin kaikki eteläisen Kouvolan asukkaat nostamaan alueemme elinvoimaa. Kulutuskäyttäytymisemme on tärkein yksittäinen asia, jolla voimme siihen vaikuttaa. Käyttämällä palveluja ja tukemalla tapahtumia saamme kiinnostavuutemme nousuun ja palvelutason säilymään. Pienikin muutos omalla alueellamme vaikuttaa vahvasti tulevaisuuteen.
Yhdessä olemme vahvempia.

Jari Liikkanen
varapuheenjohtaja
Anjalankosken Yrittäjät

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...