0

Nukketeatteria ja tulishow luvassa Kievarimuseon perhepäivässä

Ensi lauantaina vietetään Kymijokipäivää. Anjalan Ranta-Pukilla päivää on jo vietetty monena kesänä perheiden ja lasten päivänä. Kievarimuseon pihapiirissä on ollut jos jonkinlaista taikuria ja menninkäistä lapsia ja aikuisia ilahduttamassa.
Puolen päivän jälkeen aloittaa Nukketeatteri Naurava Noita esityksensä. Jo seitsemän vuotta toiminut teatteri esittää yleensä vanhoja, tuttuja satuja, esimerkkinä Prinsessa Ruusunen ja muita klassikoita, mutta nyt Kymijokipäivän kunniaksi se on valinnut esitettäväksi sadun Veera Vedenneito. Tämä Veera poikkeaa muista vedenneidoista siinä, että hän suojelee Kymijokea.
Joella on vihollisia, joista olisi päästävä eroon. Neito suojelee jokea kaikenlaiselta saasteelta, roskalta ja varsinkin muovilta. Tässä puuhassa voivat lapset auttaa Neitoa. Lapset voivat huolehtia omilla rannoillaan, ettei mitään likaa tai roskia pääse jokeen ja varsinkaan muovia, joka on kaikkein pahin joen vihollinen.
Päivän toisena esiintyjänä nähdään 16-vuotias itseoppinut kouvolalainen jonglööri/taikuri ja näyttelijä Matias Husgafvel. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt tehdä jo toista sataa keikkaa taikurina ja harrastelijana näytellyt jo monia vuosia. Ammattiteatterissa hän näytellyt Kouvolassa ja onpa hän kirjoittanut ja ohjannut ihan ikioman näytelmänkin.
Museolla hän esittelee aluksi jonglöörintaitojaan ja lopuksi seuraa henkeä salpaava spektaakkeli – Matiaksen bravuuri tulishow. Hän sananmukaisesti leikkii tulella sytyttelee tulisoihtuja ja -palloja.
Anjala-Seuran kahvio myy kahvin ja teen sekä kotoisten pullien lisäksi mehua ja lettuja.
Museon kesäinen, vaihtuva näyttely esittelee ummeljokelaisen Marja Ahtiaisen posliinitöitä. Näyttely on avoinna koko iltapäivän ajan ja koko kesän talkoopäivinä ja sunnuntaisin.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...