0

Jouni Virtasen tavoite nautiskella ja nähdä sunnuntaina maalilippu MM-rallissa

Vuonna 2007 ensimmäisen MM-rallinsa ajanut ja sen jälkeen yksitoista kertaa Suomen MM-rallissa kilpaillut, kouvolalainen Jouni Virtanen, 48, tekee debyytin modernin WRC-ralliauton rattiin, kun hän ja yli 230 rallin kokemuksella kartturoiva Risto Pietiläinen lähtevät nautiskelemaan todellisen sorateiden grand prixin vuoristaratamaisista erikoiskokeista suomalaisen JanPro Racingin Ford Fiesta RS WRC ralliautolla.

Numerolla 18 rallin MM-sarjan kovavauhtisimmassa kilpailussa ajava kaksikko saa vastaansa WRC ja WRC2-luokan tähtikuljettajat ja sen tiedostaneena Virtasen starttaa 23 pikataipaleen ja 307,58 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun ilman tulostavoitteita. Näin suomalaistiimin kuljettajakaksikko tavoittelee vain teknisesti murheetonta ja ajollisesti nousujohteista kilpailusuoritusta ralliautolla, joka aikaisemmin lauantaina ajetuissa testipäivässä teki lähtemättömän vaikutuksen ralliharrastuksensa aikana lukuisilla turboahdetuilla ja ns. vapaasti hengittävillä nelivetoisilla ajaneeseen Jouni Virtaseen.

– Suomen kesän kuumimmassa päivässä ajetussa testipäivässä ajoin yhteensä 150 erikoiskoekilometriä modernin WRC-auton saloja opetellen eikä sitä voi sanoin kuvailla millainen elämys tämä nykypäivän WRC-auto on ajaa. Auton aerodynamiikka on aivan uskomaton ja sen tukemana auto käyttäytyy kuin ajatus. En mitenkään voinut uskoa kuinka lujaa sitä mutkiin ja hyppyreihin voikaan ajaa eikä rajoja tunnu olevan ollenkaan, Virtanen kehuu Janne Tuohinon JanPro Racingin WRC-ralliautoa.

– Itse kilpailussa tavoitteemme on asetettu jokaisesta erikoiskoekilometristä nauttimiseen ja sunnuntain maalilipun näkemiseen.
Koska kyseessä on kuitenkin elämäni ensimmäinen WRC-autolla ajettava ralli niin aloitan tunnustellen ja luotaamuksen kautta haen vauhdin nostoa. Tärkeintä on oppia hyödyntämään auton ominaisuuksia ja sitä kautta saada vastattua haasteeseen, jossa samalla viivalla kanssani on niin ammattilaiskuljettajat kuin sellaiseksi pyrkivät, Virtanen jatkaa.

JanPro Racingin tiimipäällikkö Janne Tuohino tietää mitä Jouni Virtanen tarkoittaa, kun aikaisemmin Ruotsin MM-rallissa hän itse oli samassa tilanteessa.

– Automme on Fordin tehdastiimi M-Sportin rakentama ja teemme heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä, joka takaa automme kilpailukyvyn sekä varaosapalvelun. Näin kuljettajalle jää vain tuloksien tekeminen, joka vastaavasti vaatii luottamusta auton käyttäytymiseen. Itse en Ruotsin MM-rallin ensimmäisinä päivinä tarpeeksi luottanut auton aerodynamiikkaan ja sen sekä monen muun mutkan kokeneena uskon, että Jounilla on siitä kilpailusta keräämämme tietotaidon myötä heti paremmat lähtökohdat startata perinteikääseen sorasirkukseen, Tuohino kertoo.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina aamusta ajettavalla virallisella testierikoiskokeella. Itse kilpailu käynnistyy torstai-iltana perinteikkäällä Harjun yleisöerikoiskokeella.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...