0

Maalla voi tehdä monenlaista – Emma Salokoski esiintyy Nuolniemen Kyläkauppakeskuksessa

– Näitä juttuja on aika monta meneillään yhtä aikaa. Ideat tarttee toteuttaa. Aikoinaan mua kiinnosti saada jäähallillinen ihmisiä Kouvolaan ja se oli kiinnostavaa. Nyt vaan ollaan vielä syvemmällä metsässä. Nyt mua kiinnostaa lähinnä näyttää helsinkiläisille, että maalla voi tehdä paljon enemmän kuin betoniviidakossa. Moni unelmoi jostain kasvimaasta parvekkeella. Ajattelin näyttää miten se homma toimii ja ostin maatilan. Mulle oli kertynyt paljon ideoita listalle ja ajattelin nyt toteutella niitä alta pois, kertoo eteläisestä Kouvolasta kotoisin oleva Hakkuutilan isäntä Tom Himanen.
Nuolniemen kylä Kouvolan ja Mäntyharjun rajalla on väestörakenteeseensa, infrastruktuuriinsa ja kokoonsa nähden aika edistyksellinen paikka. Sinne palvelut on saatu ninjattua markkinaehtoisesti innovoiden, ja lisää hyvinvointia lisääviä omituisuuksia on tulossa. Keskiviikkoiltana 31.7. metsään saapuu esiintymään Emma Salokoski. Lippu maksaa sen verran kuin haluaa maksaa.
– Nuolniemen kylällä asuu 12 ihmistä, joista ainoastaan #automies ja Tom Himanen eivät ole vanhuspalvelulain tarkoittamaa väestönosaa. Eri ikäisiä hyvinvointiaan maaseutumaisemasta ammentavia on sitäkin enemmän, puhelinverkosta vapaimmassa kylän osassa asuva Tamora Oy:n toimitusjohtaja Jaana Utti pointtaa.
Valtakunnallisiin uutisiin asti päätynyt Kauppakeskus #Nuolniemi on muodostunut kylän toiminnallinen ydin. Kyläkauppakeskus on oikeastaan Tom Himasen isännöimän Hakkuutilan varasto, josta saa ottaa mitä haluaa ja jättää rahaa. Kaikilla kertyneillä varoilla kuka tahansa saa ostaa Kyläkauppakeskukseen uusia tavaroita.
– Meillä on myös permakulttuuri-puutarha. Kurpitsat, pavut ja maissi parantavat maata ja tuottavat jo satoa. Vanhat omenapuut samoin. Aiomme saada aikaan ihmisten ja luonnon hyvinvointia edistävän ympäristön, Jaana Utti jatkaa.
Digitalisaatio, älykäs logistiikka, kestävä kehitys ja mahdollistaa vanhojenkin ihmisten asumisen sielunmaisemissaan.
– Tähän mennessä on selvinnyt, että ihmiset tarvitsevat puutarhanhoitoa, luontoelämyksiä, järvikalaa, golf-auton, iPadin ja jäätelöä eläkseen hyvää elämää. Ja varmasti myös kulttuuria. Nyt me kokeillaan miten hyvää ihmisille tekee laulaja Emma Salokoski ja haitaristi Johanna Juhola, Tom Himanen toteaa.
Ohjelman lomassa suunnitellaan uusia jännittäviä ratkaisuja Nuolniemen kylän palveluiden kehittämiseen, jotka kyllä jäisivät aika ohkaisiksi ilman talkoohenkeä ja innovatiivisuutta. Ratkaisuista moni soveltuisi hyvin muihinkin asutuskeskuksiin.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...