0

Krista Junkkarille hopeaa golfin EM-kisoissa – Mestaruus ratkesi vasta uusinnoissa

Krista Junkkari on voittanut naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa hopeaa. Mestaruuskin oli lähellä, kun Krista Junkkari ja Englannin Alice Hewson pelasivat voitosta jatkorei’illä.

Aiemmin suomalaisnaisista EM-mitaleille ovat yltäneet vain Krista Bakker ja Matilda Castren. Bakker nappasi pronssia Suomen isännöidessä EM-kisoja Aura Golfissa Turussa 2013 ja samaan ylsi Matilda Castren kahta vuotta myöhemmin Murhof Golf Clubilla Itävallassa.

Naisten henkilökohtaisista EM-mitaleista käytiin Englannissa Parkstone Golf Clubilla 24.-27.7. 72 reikää ei kuitenkaan riittänyt Europpan mestaruuden selvittämiseen, sillä neljän kierroksen jälkeen samassa lyöntituloksessa 281 (-7) lyöntiä olivat Krista Junkkari ja Alice Hewson. Tasatilanteessa Junkkari ja Hewson pelasivat voitosta nainen naista vastaan.
EM-kisoissa pelaajien ollessa tasatilanteessa neljän kierroksen jälkeen, voitto ratkaistaan kolmen uusintaväylän yhteenlasketun tuloksen perusteella.
Molempien pelaajien pelatessa kolme uusintaväylää edelleen samaan tulokseen, edettiin sudden death -vaiheeseen. Yhteensä kolmen par-tuloksilla tasatun jatkoreiän ja kahden sudden death -reiän jälkeen Alice Hewson onnistui upottamaan ratkaisevan par -putin ja vei kotiyleisön iloksi mestaruuden ennen hopealle sijoittunutta Junkkaria.

Krista Junkkari pelasi kilpailukierroksensa tuloksiin 69, 68, 75 ja 69 lyöntiä. Kierrostuloksista muodostui yhteistulos 281 (-7) lyöntiä, joka alittaa kentän ihannetuloksen seitsemällä lyönnillä. Pitkistä mutta tarkoista lyönneistään tunnettu Junkkari oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.
– Tein pieniä muutoksia pelisuunnitelmaan ennen finaalikierrosta. Tänään sain lyönnit parempiin paikkoihin ja sitä kautta parempia tuloksia, analysoi Junkkari uusinnan ratkettua Suomen Golfliiton sivuilla.
– Uusinnassa yritin pitää vain itseni rentona. Yllätyin itsekin kuinka hyvät hermot minulla oli, Junkkari summasi.

Suoraan Vaasan SM-lyöntipelikisoista Englantiin matkannut Krista Junkkari pystyi pitämään yllä jo Vaasassa nähtyä huippupeliään. Junkkarin henkilökohtainen valmentaja Tommi Henttu osasi harjoitusten perusteella odottaa suojatiltaan kovia tuloksia, mutta yllättyi silti positiivisesti EM-kisojen huippumenestyksestä.
– Ennen Vaasan SM-kisoja Krista sai kaksi hyvää treeniviikkoa alle. Silloin oli jo nähtävissä, että jotain isoa on tuloillaan. SM-kisojen mukanaan tuoma itseluottamus kantoi nyt huippusuoritukseen EM-kisoissa, iloitsi Henttu.

EM-kisojen jälkeen Junkkari aikoo jatkaa tiukkaa kilpailutahtiaan. Koski-Golfin joukkue puolustaa mestaruutta ensi viikolla käynnistyvissä juniorien joukkue SM-kisoissa ja Junkkari on valittu joukkueensa kapteeniksi. Lisäksi kalenteriin on kirjattu Fujitsu Finnish Junior Tourin osakilpailu Junkkarin kotikentällä Koski-Golfissa sekä Suomen avoin amatöörimestaruuskilpailu The Erkko Trophy Helsingin Golfklubilla Talissa.
Suomen kisakausi päättyy Erkko Trophyyn, jonka jälkeen Junkkaria odottavat uudet haasteet, kun edessä on muutto Yhdysvaltoihin ja ensimmäinen kausi yliopistogolfia University of North Carolinan joukkueessa.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...