0

Elimäen Kotiseutumuseolla heinätalkoot

Elimäen Kotiseutumuseolla aherrettiin heinätöissä kauniissa poutasäässä.

Heinät kävi ennakkoon niittämässä Arto Käki, joten seipäällelaitto sujui hyvin, kun heinät olivat vähän kuivuneet.

Perinteisesti museon piha alueen heinät on laitettu seipäille ja haasialle Elimäen Kotiseutuyhdistyksen järjestämissä talkoissa, ja niin tapahtui myös tänä vuonna. Talkoolaisia oli kahdeksan ja he muistelivat, miten ennen kaikki laitettiin seipäille ja arvuuttelivat, milloin paalit alkoivat vallata alaa.

Kotiseutumuseon pihapiiriin kertyi kaikkiaan 12 heinäseivästä, ja yksi haasiallinen saatiin myös täyteen, joten ohikulkijoilla riittää katseltavaa. Nykyään ei paljon teiden varsilla näy heinäseipäitä niin tämä museon pihan heinäseipäät ja haasia ovat tärkeä asia perinteen säilymisen kannalta.

Toivotaan, että kaikki Elimäen järjestöt ottavat museoalueen omakseen ja pitävät perinteitä yllä kaikilla tavoilla, niin talkoilla kuin myös kuvaus- ja juhlapaikkana. Kiitokset vielä kaikille talkoolaisille ja toivotaan hyvää kesänjatkoa niin poutien kuin sateidenkin merkeissä.

 

Ossi Koivusaari Elimäen Renki

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...