0

Uusi kirjatapahtuma oli menestys – Messuvierailta oli keskimäärin tuhat päivässä

Ensimmäistä kertaa järjestetyt Kymi Libri -kirjamessut saivat suitsutusta sekä messuvierailta että esiintyjiltä ja näytteilleasettajilta. Pieni messutiimi, yhteistyöverkosto ja talkooporukka onnistuivat uudenlaisen messuformaatin toteutuksessa.
Uutta messuilla olivat esimerkiksi aamukahvijuttelut ja jokiristeilyt kirjailijan kanssa, kirjailijoiden keilaturnaus ja kapakkanäytelmä paikallisessa pubissa. Kirjoittajat ja lukijat nauttivat kohtaamisista leppoisassa miljöössä.
Hyvästä yhteistyöstä seudun yritysten kanssa oli loistavana esimerkkinä paperinvalmistaja Stora Enson oma kirjamessupäivä – messuilla alettiin puhua jopa Kymenlaakson muuttumisesta Kirjalaaksoksi, jossa on kirjapaperin valmistusta, kirjankustantamo, kirjojen kivijalkakauppa, kirjailijoita, kirjallisuustapahtumia, kirjoituskoulutusta ja lukupiirejä sekä tietysti Suomen ainoa kirjakauppakissa Nappi.
Ensimmäisillä kirjamessuilla kävijämäärä oli keskimäärin tuhat messuvierasta päivässä. Vilkkain päivä oli lauantai. Suurimman ruuhkan saivat aikaan perjantain politiikkapaneelin esiintyjät Mika Hentunen, Kerstin Kronvall ja Mika Aaltola sekä lauantaina psykologi Pirkko Lahti. Musiikkiesitykset haastattelujen välissä ja päivän päätteeksi keräsivät paljon yleisöä.
Messuja varten rakennettu uusi esiintymispaikka Wanha Kirjahalli tulee heti jatkokäyttöön pienemmissä tapahtumissa. Nelipäiväinen Kymi Libri järjestetään seuraavan kerran kahden vuoden kuluttua. Sen valmistelut käynnistyvät syksyllä 2020, jolloin julkistetaan myös uusi kirjoituskilpailu.

Kommentteja aiheesta “Uusi kirjatapahtuma oli menestys – Messuvierailta oli keskimäärin tuhat päivässä

  • 23.7.2019 at 16:26
    Permalink

    Myllykoski sai nyt uuden maamerkin sinisen ristin lisäksi. Lauantaipäivän ihmistungoksessa henkäisin hetken pienen männikön varjossa ja totesin katselevani elämäni merkittävimpiä paikkoja uudesta näkökulmasta. Katse osui suoraan kirkon takapuoleen, ja aapiskukkoon, jota en ollut koskaan huomannut. Taustalla häämötti savupiippu, jollaiset on jo monelta Kymijokivarren tehtaalta räjäytetty maailman tuuliin. Lähellä olevat rautakaupan rakennukset olivat muuntuneet katedraaliksi, missä katto on korkealla ja sielunravinto huomattavasti monialaisempaa, mitä yhdeksättä vuosikymmentään käyvässä kirkkorakennuksessa.

    Kirjoja on valtavasti. Niitä sai ostaa ja voi tuoda omiaan takaisin taas syksyllä. Vaikka omat hyllyni pullottavat, niin pari uudempaa sujahti kassiin. Seuratalon 80-vuotishistoriikki ja viimeisen kaupunginjohtajan muistomerkkiteos. Kun vielä kuuntelin Työväentalon luennon toista kertaa, niin jopa sotamuistot pullahtivat pintaan.

    Myllykosken historia on unohtumassa. Seppo Aalto oli sitä mieltä, että tutkijoilla on vielä paljon työsarkaa keskisen laakson tapahtumien selvittämisessä. Paikkakunta on äärimmäisen kaksijakoinen, jollei peräti kolme-. On viimeinen hetki kerätä muistotietoa, kun väestökato etenee vauhdilla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...